Teknoloji dünyası CeBIT’te buluştu

İhracat vize avantajı sağladı

Tayvan Ticaret Merkezi’nin düzenlediği basın toplantısı, Tayvanlı teknoloji üreticilerini bir araya getirdi. Asus, Avision, Draytek, Planet ve Zyxel’in katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Taipei Ekonomive Kültür Misyonu İktisadi Bölüm Sekreteri Hui-Ning Lee, Tayvan’ın 2012 yılında Türkiye’ye 4,6 milyon dolar yatırım gerçekleştirdiğini, ihracatın ise 1,6 milyar doları aşması sebebiyle Türk vatandaşlarına vize ayrıcalıkları tanındığını söyledi.

Hem tablet hem hepsi bir arada PC

ASUS-Cebit

Toplantıda tanıtılan ürünler arasında masaüstünde hepsi bir arada bilgisayar olabilmesinin yanı sıra, ekranı ayrılarak tablet olarak da kullanılabilen Transformer AIO bilgisayar da tanıtıldı. 18,4 inçlik Full HD dokunmatik ekranı bulunan cihaz, PC olduğunda Windows 8 işletim sistemi ve Intel’in 3. nesil Core işlemcisini, tablet olduğunda Android  4.1 işletim sistemini ve Nvidia Tegra 3 işlemcisini kullanıyor.

Elektronik atıklar geri dönüştürülecek

Kullandığımız elektronik cihazların içerdiği kurşun, cıva ve fosfor gibi bileşenler, sağlığa olduğu kadar, bu cihazlar atığa dönüştüğünde toprağa ve suya da zarar veriyor. Fuarda 6. Salonda B13’te stant açan Çevre Derneği, geri dönüşümün önemine dikkat çekiyor. Katılımcılar ev ve işyerlerindeki atıl durumdaki cep telefonu, şarj cihazı, ütü, tost makinesi gibi elektrikli cihazları, fotoğraf makinesi, floresan lamba, yazıcı, monitör ve bilgisayarları standa teslim edebiliyorlar. Fuar boyu devam edecek etkinliğe katılanlara, organik sebze tohumları, ekolojik yaşam içerikli kitaplar gibi hediyeler de veriliyor.

Kırılmayan, suya dayanıklı telefonlar için

Akıllı telefon, tablet gibi cihazların etrafına nano teknoloji kullanarak bir kaplama yapan Insurftech, böylece suya ve kırılmaya karşı dayanıklılık sağlıyor. Blue Lantern adlı ürün, Apple’ın iPhone, iPad modeli telefon ve tabletleri, HTC’nin Evo modeli telefonu, Motorola’nın Zoom modeli tabletiyle yapılan denemeleri de web sitesinde sergilerken, hidrofonik koruma sisteminin kalınlığı insan saçının 2000’de birini aşmadığı için gözle de görülmüyor.