Stuff

Samsung Galaxy S8 hakkında bilinmesi gereken 9 şey

Samsung’un ürettiği en iyi akıllı telefonlardan biri olan Galaxy S8’i teste geldiği günden bu yana incelemeye devam ediyoruz. Yaptığımız incelemelerde dikkatimizi çeken 9 şeyi bir araya getirdik.

Şık görüntü

Galaxy S8 pazarda satın alabileceğiniz en şık telefonlardan bir tanesi. Kıvrımlı ekran, tuşlardan uzak tasarımı, alüminyum ve parlak alanların kullanımı ile elde edilen tasarım kesinlikle çok şık. 

Başarılı fotoğraf kalitesi

Samsung, Galaxy S7’nin kamerası ile zirveye çıkardığı kamera performansını Galaxy S8 ailesi ile de devam ettiriyor. 

Galaxy S7’de de kullanılan 12 MP’lik kamera f/1.7 lens açıklığına, optik görüntü sabitleyiciye, dual-pixel otomatik odaklama sistemine sahip. Size kalan doğru kadrajı ayarlayıp fotoğrafı çekmek. Gerisini Galaxy S8’e bırakın.

Rakipleri Huawei P10 veya LG G6 gibi çift lens kullanmasa da fotoğraf performansı konusunda rakiplerinden geri kalmıyor.

Touchwiz artık daha başarılı

Daha önce kullandığımız Samsung’un Android telefonlar için geliştirdiği arayüz Touchwiz, ikonları değiştirmesi, telefonun hafızasına gereksiz yük bindirmesi gibi nedenlerle olumsuz eleştirilerimizi almıştı.

Bu yıl ise Samsung Touchwiz için küçük ama etkili dokunuşlarda bulunmuş. Artık telefonda istediklerinizi kendiniz yapabilirsiniz. Telefon kontrolü size bırakıyor ve sizi kalıplardan kurtarıyor. 

DeX Station ile yaratıcılığınızı artırın

Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile birlikte tanıtılan DeX Station sayesinde telefonunuzu bir masaüstü bilgisayara çevirmeniz mümkün. Galaxy S8’e klavye, mouse bağlayabilir, görüntüleri daha büyük bir ekrana aktarabilirsiniz.

Bütün uygulamalar büyük ekranda çalışabiliyor. Hatta bazı uygulamalar bu sistemde kullanılabilmesi için yeniden yapılandırılmış.Performans açısında da sıkıntı yaşatmıyor.

Olmazsa olmazlar

Eğer amiral gemisi bir telefon alacaksanız bazı özellikler olmazsa olmaz. IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza dayanıklı olan Galaxy S8 microSD kart desteği ile hafıza problemini ortadan kaldırıyor. 

Performans sıkıntısını unutturuyor

Samsung, Galaxy S8’i iki farklı işlemci ile satışa sunuyor. Ülkemizde ise Samsung’un Exynos 8995 işlemcisine sahip. Bu sayede performans seviyesini zirveye çıkartıyor.

Size kalan Google Play Store’dan istediğiniz uygulamayı veya oyunu indirmek. Güçlü işlemcisi sayesinde “acaba bu uygulama çalışır mı?” sorusu ortadan kalkıyor.

Samsung rakiplerinin aksine 4 GB RAM kullanmayı tercih etmiş. Rakiplerinin kullandığı 6 GB RAM yerine 4 GB RAM kullanarak batarya konusunda daha dengeli sonuçlar elde etmiş.

En iyi akıllı telefon ekranı

Bunu dememizin arkasında telefonun 2960×1440 çözünürlüğe sahip olması yatmıyor. Zaten cihaz normal kullanımda full HD çözünürlükte çalışıp bataryayı koruyor. Peki neden en iyi ekran dedik?

Kullanılan AMOLED ekran sayesinde mükemmele yakın kontrast ve derin siyahlara ulaşabiliyorsunuz. Gösterdiği renkler ise canlı ve parlak oluşuyla dikkat çekiyor ama kesinlikle yapay hissettirmiyor. Parlaklığı sayesinde direkt güneş ışığı altında bile rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Unutmadan HDR desteğine sahip olduğunu da belirtelim. İçerik olarak Netflix ve Amazon Prime olarak sınırlı da olsa elinizin altında böyle bir şey olması keyif verici. 

Bu zamana kadar test ettiğimiz telefonlar arasında en iyi ekrana sahip telefon şüphesiz Galaxy S8.

Hayal kırıklığı yaratan parmak izi okuyucusu 

Akıllı telefonların arkasına yerleşen parmak izi okuyucuları artık hepimiz kabullendik. Fakat Samsung’un Galaxy S8’de seçtiği yer biraz sıkıntılı. Telefonun arka kısmında yer alan kameranın hemen yanında yer alan parmak izi okuyucusu kullanım açısından sıkıntı yaşatıyor. 

Galaxy S8+ modelinde ise boyut nedeniyle normal boyutlu ele sahip olan birinin yaşayacağı bu sıkıntı ikiye katlanıyor.

Yüz ve iris tarayıcı verimsiz çalışıyor

Parmak izinden memnun kalmayanlar için Samsung’un sunduğu diğer alternatifler yüz ve iris tarayıcı. 

İlk bakışta kulağa kullanışlı gelse de kullandıktan sonra aynılarını söylemek güç. Gerçekleşen hatalı taramaların ardından tekrar PIN kodunu girmek ise tatsız bir durum yaratıyor.