Teknoloji ürünlerinde lüksün peşinde düşmüş olabilirsin ama bu ürün, aynı özellikleri sana yarı fiyatına vaat ediyor.
● Ne yapacaksın? Tüm özellikleri iki kez kontrol ettin mi? Evet. OnePlus One, Sony’nin 13 MP’lik Exmor kamerası ve tabletfonlara rakip olabilecek, 1080p 5,5 inç ekrana sahip. Öte yandan, One’daki dört çekirdekli Snapdragon 801’in Samsung Galaxy S5 ve HTC One M8 ile neler yapabildiğini gördük. Ancak OnePlus One, 3 GB bellek ile onlardan daha iyi.
● Çekimser bakmaya çalış? O zaman da mı berbat? Hayır, hayır. O sadece 8,9 mm kalınlığında ve 162 g ağırlığında. Bu yılın akıllı telefonlarının fiyatları, maalesef boyutları ile doğru orantılı. Ancak OnePlus One, bu konuda istisna. Tabii ahşap veya ipeksi beyaz görünümüyle lüks hissettirenleri tercih etmeyeceksen…
● Nereden geldiğini mi merak ettin? Teknolojinin iyisi Uzak Doğu’dan çıkar derler ya; örneğin Oppo, 5,5 inçlik Find 7 modelinde 4K çözünürlük kullanarak akıllı telefonlarda çığır açtı. Ee, o zaman aynı şeyi OnePlus One da yapabilir. Çünkü, firmayı eski Oppo Başkan Yardımcısı Peter Lau kurdu. O, sadece USB kablosunu mükemmelleştirmek için aylarını verdi. Lütfen detaylara biraz daha dikkat edelim.
● Bu telefonun açık kaynak kodlu bir yazılımla çalıştığını söylüyorlar. Doğru mu? Evet. One, Android 4.4.2 KitKat tabanlı CyanogenMod 11S işletim sistemi çalışıyor. Cihaza bol bol ince ayar yapmak mümkün. Meraklıları ne demek istediğimizi iyi bilir.
● Cebinde akrep mi var? Sadece 299 dolar. Bu, 16 GB için. Ama sen istiyor 64 GB model, o zaman verecek 50 dolar daha. Türkiye’de satışa sunulacağı ise bilinmiyor.