Stuff

NASA Plüton’un ilk videosunu yayınladı

New Horizons görevini yerine getirmeye devam ediyor. NASA’nın en önemli projelerinden biri olan ve yeni ufuklar anlamına gelen New Horizons adlı uzay sondası, 2006’da fırlatılmış ve tarihi uzay serüvenine başlamıştı. Güneş sisteminde inanılmaz bir yolculuğa çıkan uydu, saatte aldığı 25 bin mil ile Mars ve Jüpiter’in yakınından geçerek güneş sisteminin en uzak gezegeni olan Plüton’un yörüngesine 2014’te ulaşmış ve uyku modundan çıkarak görüntülemelere başlamıştı. İlk fotograflarını geçtiğimiz aylarda gönderen uzay sondasının dün gece çektiği ilk videosu Nasa tarafından paylaşıldı.

İnsanlığın uzay macerasını yeni boyutlara taşıyan New Horizons, içinde Plüton’un kaşifi astronot Clyde Tombaugh’un küllerini taşıyor ve bugüne kadar gönderilen uzay sondalarından çok daha iyi bir iletişim istasyonuna sahip olmasıyla NASA’nın gözbebeği durumunda.

New Horizons, güneşin sebep olduğu uzay fırtınaları sonucu zamanla güneş sistemimizden çıkacak ve belli bir süre daha bilgi alışverişine devam edecek.

New Horizons, güneş sistemimizden çıkan ve hala aktif olarak haberleşme sağlanabilen dünyaya 19,753326797 milyon km uzaklıktaki 38 yıllık emektar Voyager 1 ve olağandışı sinyaller gönderdiği için bir zamanlar uzaylıların kaçırdığı iddialarının ortaya atıldığı Voyager 2’yle birlikte bir bilinmezliğe yol alacak.