Motorola Moto G

Süper özelliklere sahip ve bir o kadar da ucuz olan Moto G’yi 10 gün süresince test ettik. Peki gerçekten de özellik fiyat dengesi muhteşem mi? Dijital yayınlar editörümüz Erhan Acar bu sorunun yanıtını aradı.

● 1. GÜN

Sanırım yanlışlıkla Moto X’i göndermişler ama bir dakika… Moto X bu kadar ağır mıydı? Hafif kilo almış gibi bir hali var.

Tabii ki de hayır. Telefonların kilo alamayacağını hepimiz biliyoruz. Hayır, bu kesinlikle yeni Moto G ve onu X’le karıştırmak aslında tamamen bir iltifat. Bu versiyonu biraz daha kısa ve şişko olsa da, gene aynı yakışıklı surata sahip ve tutuş hissi gerçekten çok iyi. Sağlam ve güvenilir. Gerçekten çok sevdim.

Tek aklıma takılan arka yüzündeki çukurluk. Acaba anlamı ne, ya da bir işe yarıyor mu? Senin şerefine orada telefonlar mı kurban etmem gerekiyor çukur? BENDEN NE İSTİYORSUN ÇUKUR?

Duygusal olarak çalkantılı geçen birkaç dakikadan sonra o çukurun sadece estetik amaçlı olduğunu fark ettim. En azında bu kabul edilebilir geldi. Sonunda artık telefonu açabilirim. Ama tek çekincem yine acayip saçma pikselli bir karşılama ekranına denk gelmek…

Vay! G’nin ekranı gerçekten çok güzel. Bayaa güzel. 4.5 inç ve 720p gerçekten çok keskin olduğunun bir göstergesi. Renkler canlı ve ekran parlaklığı çok iyi. Görüş açılarıysa hiç de fena değil.

Fiyatı da güzelmiş. 8 GB’lık sürümünün fiyatı 727 TL’den başlıyor. Peki acaba nereden ödün verilmiş? Ekran bu kadar güzel olduğuna göre dandik bir çift çekirdekli işlemciye sahip olduğunu düşünüyorum. Birkaç ufak denemeden sonra, dört çekirdekli Snapdragon 400’ün gayet iyi iş çıkardığını fark ediyorum.

Acaba Motorola bu işi nasıl başardı? Sonra aklıma Moto’nun Google tarafından satın alındığı ve aynen Nexus’ta uygulanan başarılı taktiğin devam ettirildiği geldi. Yazıyı yazarken Motorola’yı Lenovo’nun satın aldığını az kalsın unutuyordum! Sonuç olarak, ne olursa olsun, Moto G’yle kısa bir süre geçirmeme rağmen, ondan etkilendiğimi itiraf ediyorum.

● 2. GÜN

Telefonu biraz daha kurcaladıkça, Moto G’nin arka kapağının çıkarılabilir olduğunu görüyorum. Pil değiştirmek ya da SD kart takmak için böyle bir kapak yapılmamış. Sadece farklı renk alternatifleriyle kullanabilmeniz için düşünülmüş bir şey. Bir anda geçmişe, Nokia 5110’a istediğimiz kapakları takabildiğimiz günlere gidiyorum. Renk renk telefonlar… Ağzımda Nokia melodisiyle, internette Moto G için ne tipte arka kapaklar olduğunu araştırıyorum.

● 3. GÜN

Biraz zayıf kalan 1GB belleğine rağmen, Snapdragon işlemcisi sağolsun, G’nin biraz oyun yeteneği bile var. Hatta Real Racing 3’ü doğru düzgün çalıştırdığını ve bu fiyat aralığındaki bir telefon için bunun gayet iyi olduğunu belirtmeliyim. Odanın köşesinden Galaxy S4 Mini ve HTC One Mini’nin hıçkırıklarını ve iç çekişlerini duyar gibi oluyorum ama gerçekten de ağlamalılar. Her ikisi de bu fiyattan çok daha pahalılar.

● 4. GÜN

Evet, sonunda Moto G’nin kötü bir özelliğini buldum. 5MP kamerası gerçekten kötü. LG G2 ve iPhone 5 serisinin kameraları ile adını aynı cümlede anmak bile ayıp olur.

● 6. GÜN

4,5 inç ekranda Breaking Bad izlemek düşündüğüm kadar kötü değilmiş. Gerçi ekran burnumun tam önünde duruyor ama olsun. Sıkışık metrobüs yolculuklarında bu ekrana bakmak biraz sıkıntı çıkarabilir ama yine de 4,5 inç ekran, benim için biraz küçük olsa da, tek elle gayet rahat kullanılabiliyor. Ele de çok güzel oturup, kaldırımda patlatma riskini azaltıyor. En son kullandığım dev Nokia 920’nin sonu bu şekilde olmuştu.

● 8. GÜN

Bugün Moto G’yi tam performansla kullandım. Sabah, Stuff’ın ana kararghâhına doğru yola çıkmışken, biraz yazı düzelttim, Bluetooth kulaklıklarla müzik yayını yaptım, e-postalar gönderdim ve Reddit’te eşşekler gibi yüklü dosyalarla dolu bir sürü şeye baktım. 1 saat 15 dakikalık bu maratondan sonra, şarjı yaklaşık %20 azaldı. Tüm bir gün boyunca rahatlıkla kullanılabileceğini söylemek de sanırım bir sakınca yok ama piyasadaki tüm telefonlarda olduğu gibi rutin olarak her gece şarj edilmek zorunda.

● 10. GÜN

Ödenilen fiyat karşılığında aldığın performans gerçekten harika. Motorola’ya saygılarımı sunuyorum.

TEKNİK

● Ekran 4,5 inç 720×1280, 326 ppi ● İşlemci Dört çekirdekli Qualcom Snapdragon 400@1,2 GHz ● İşletim sistemi Android 4.3 ● Depolama 8/16 GB ● Bellek 1 GB ● Kamera 5 MP, 720p@30fps (arka); 1.3 MP (ön) ● Bağlantı USB 2.0, Bluetooth 4.0, Wi-Fi ● Pil 2070 mAh ● Boyutlar 130x66x11,6 mm, 143 gr ● Fiyat 727 TL

★★★★★

dogruluk pastasi

İlgili Yazılar