Stuff

Karşılaştırma | Sony KD-55A1 mi LG OLED65E7V mi?

LG, OLED teknolojisi ile Stuff ekibini etkilemeyi başardı. Bu sefer karşısında OLED teknolojisine adım atan Sony var.

Sony KD-55A1

Hayatta bazı gerçekler vardır ve bu gerçekler herkes tarafından bilinir. LG’nin televizyonlarının da en iyi televizyon seçeneklerinin başında geldiğini herkes biliyor. Özellikle OLED teknolojisi sayesinde.

LG televizyon rekabetinde öne çıkmayı kullandığı OLED teknolojisi ile başarıyor. OLED teknolojisi sayesinde kullanıcılar çok kaliteli görüntüye ulaşırken kontrast değeri açısından da benzer kaliteyi yakalıyor. LG uzun süre bu konuda rakipsiz olmayı başardı.

İşler değişiyor

Bu yaz Panasonic, Philips ve Sony’nin de OLED pazarına girmesiyle birlikte LG artık rekabette yalnız değil. Sony’nin bu konudaki ilk denemesi olan A1, LG’ye soğuk terler döktüreceğe benziyor.

Japon üretici görüntü işleme konusunda elde ettiği tecrübeyi başarılı parçalarla birleştirmeyi başarmış. Bu  birliktelik kensinlikle çok başarılı. Rakiplerinde daha önce hiç görmediğimiz Acustic Surface teknolojisi ise benzersiz.

RAKİP…

LG OLED65E7V

LG E7, markanın uzun süredir kullandığı OLED teknolojisini kullandığı en yeni modellerden biri. Başarılı görüntüsünü destekleyen soundbar’ın performansı da etkileyici.

Sony KD-55A1

Sony KD-55A1

Okulun her konuda başarılı olan çocuğunu hatırlıyor musunuz? Hani şu derste, sporda her daim öne çıkan çocuk. İşte o çocuk büyüdü ve karşımıza Sony KD-55A1 olarak çıktı. Eğer 4K ve OLED konusunda arayıştaysanız yanıt burada.

1 Bıçak kadar keskin

Sony’nin daha önce  ince ve şık televizyonlar ürettiğini söylememiz zor. Fakat durum A1 ile tamamen değişmiş. A1’i gördüğünüzde “adamlar yapmış” demekten kendinizi alamıyorsunuz. A1’de tıpkı resim çerçevesi gibi kullanmanızı sağlayan bir stant geliyor. 5 derece açısı ise izlemeye yardımcı oluyor.

2 İşlemcinin gücü

Sony, A1’de LG üretimi panel kullanıyor. Benzer bir görüntü deneyimi beklemeniz nomal ama Sony’nin kullandığı görüntü işlemcisi A1’in daha keskin ve  net görüntüler sunmasını sağlıyor. Canlı renkler, detaylar sayesinde izleme deneyimini bir adım ileri taşıyor. Tüm detayları rahatlıkla görebiliyorsunuz.

3 İç ses

A1’in ekranının arkasında yer alan hoparlörler ekranı  titreterek sesi yayıyor. Peki bu ne kadar işe yarıyor? Ekrandan doğrudan gelen ses sayesinde sesin doğrudan görüntüden geldiğini düşünüyorsunuz. Ortalama bir kullanıcıyı fazlasıyla tatmin edecek ses kalitesi yüksek seslerde bazen ufak tefek parazitler yaratıyor.

4 Ara ve uygula

Sony yine akıllı TV sistemi için Android TV’ye döndü. YouView’un dahil edilmesiyle her zamankinden daha iyi . Ancak Sony, Google ve YouView’un tümü arayüzün küçük parçalarını yöneten navigasyon, en iyi kullanıcı deneyimi sunmaktan uzak gözüküyor. Bu bir dezavantaj.

Teknik özellikler

Stuff Görüşü ★★★★★

Sony’nin 4K OLED denemesi görüntü kalitesi, tasarımı ve ses çıkışı ile bu yazın en iyilerinden.

Detaylar

Sony KD-55A1

Sony, A1’in arkasında konumlandırdığı ayak ile cihazı çerçeve gibi kullanmanızı sağlıyor.

Sony KD-55A1

Sony’nin Acoustic Surface teknolojisi sayesinde ses ekranın her yerinden geliyor. Çok farklı.

A1’in HD upscaling özelliği çok verimli çalışıyor. Kaliteli görüntüler sunan cihazın görüntüleri çok keskin vermesi de ayrı bir beğeni konusu.

LG OLED65E7V

LG OLED65E7V

En son neye bu kadar çok heyecan duyduğumuzu hatırlamıyoruz. Fakat LG’nin OLED modelinin bizde heyecan yarattığı konusunda hem fikiriz.Özellikle E7 modeli markanın diğer modellerinde karşılaştığımız başarıyı ileri taşıyor.

1 Mükemmel incelik

65 inçlik E7, 2.57 mm’lik Wallpaper OLED kadar ince olmasa da dikkat çekici. Ekranı çerçeveleyen siyah cam çerceve şık dururken Dolby Atmos destekli soundbar ise başarılı ses sunuyor. Ama soundbar için alan oluşturmanız gerekli. Çünkü soundbar televizyon kadar ince değil.

2 Göz alıcı parlaklık

4K HDR çözünürlüğe sahip ekran artık standartlar dahilinde. Ama E7’nin %25 daha fazla parlaklık sunan ekranı göz alıcı. Özellikle HDR desteğine sahip görüntülerde siyah renklerde detaylar kaybolmuyor.Sony’nin  A1 modeli ile karşılaştırdığımızda görüntü işleme konusunda çok iyi değil.

3 Başarılı ses

E7’nin altında yer alan soundbar televizyonun sesini iletme görevini üstleniyor. Bu sayede televizyonun inceliği kaliteli ses aktarımında problem yaşatmıyor. Dolby Atmos desteğine sahip soundbar sayesinde ses sistemi için ekstra para ödemenize gerek kalmıyor. Kesinlikle çok başarılı.

4 ’House of cards’

E7’nin işletim sistemi LG imzalı webOS3.5. webOS 3.0’dan tasarım anlamında önemli farkı olmayan bu işletim sistemi artık daha kullanıcı dostu. Aramalar, akıllı servisler veya özellikler arasında daha hızlı geçişler sunan bu işletim sistemi eski modele oranla %40 daha hızlı.

Teknik özellikler

Stuff görüşü ★★★★★

LG’nin liderliğini sürdürdüğü OLED pazarında işler değişiyor.Özellikle Sony soğuk terler döktürüyor.

Detaylar

LG OLED65E7V

E7’nin özellikleri arasında geleceğin teknolojileri olarak sunulan  HDR10’dan Hybrid-Log Gamma’ya kadar birçok özellik bulunuyor.

Standart çözünürlükteki yayınlarda bile etkileyici netlik ve kalite söz konusu. Görüntüyü işleme konusunda çok başarılı.