1000 dolar ve üzeri fiyat etiketine sahip DJI Phantom 4 veya Yuneec Typhoon H gibi drone modelleri bütçenizi aşıyorsa Yuneec’in Breeze modeline göz atabilirsiniz. Yüksek kaliteli video veya fotoğraf çekmek yerine sosyal medya odaklı fotoğraf ve videolar ortaya çıkarmak isteyen kişiler çok yüksek paralar vermeden Breeze sahip olabilir. Bakalım bu model kullanıcısına neler sunabiliyor?
İlk bakışta
Breeze dört pervanesi, değiştirilebilir bataryası ve ön kısmında bulunan kamerasıyla standart drone görünümüne sahip. Çok hafif olan sert plastikten üretilen Breeze ufak tefek çarpmalara dayanıklı gibi gözüküyor.
Son dönemde karşımıza çıkan katlanabilir drone modellerinin aksine bu model sabit kollara sahip. Buna rağmen küçük boyutları sayesinde rahatlıkla taşınabiliyor. Ayrıca uzaktan kumanda yerine akıllı telefonla kontrol ediliyor olması Breeze daha taşınabilir hale getiriyor.
Kontrol
Android veya iOS cihazınızla Wi-Fi üzerinden eşleştirdiğiniz drone’u 5 ayrı uçuş moduyla kullanabiliyorsunuz. Bu modlar ise şu şekilde: Pilot, Selfie, Orbit, Follow Me, Journey.
Pilot modunu manuel kullanım olarak düşünebilirsiniz. Tüm yönetimi akıllı telefonunuzun ekranından gerçekleştiriyorsunuz. Diğer modlarda ise cihaz otomatik olarak çalışıyor. Drone’un üzerinde buluna sensörler ve elektronik beyin sayesinde kontrol Breeze’de oluyor.
Wi-Fİ destekli kullanım nedeniyle kullanım sınırları diğer drone modellerine göre düşük kalıyor. En fazla 100 metre uzağa gidebilirken, 80 metre yükseğe çıkabiliyor.
Selfie modunda belirlenen yükseklikten ve uzaklıktan nesneyi takip ederken Orbit modunda kamera tek bir nokta etrafında daireler çizerek çekim gerçekleştiriyor. Follow Me özelliği ise GPS sayesinde nesneyi takip ederek çekim yapmaya olanak sağlıyor. Journey modunda ise belirlenen mesafeden s-nesneyi geriden takip ediyor.
Cihaz kapalı ve açık alan fark etmeksizin en başarılı görüntüyü sarsıntısız şekilde çekmek için var gücüyle çalışıyor. Dahili GPS’i sayesinde return-to-home tuşuna bastığınız anda Breeze uçuşa başladığı yere geri dönüyor. Breeze sizi çok yormadan görevini yerine getirmeyi biliyor.
En büyük problem ise uçuş süresi. Bataryası yaklaşık 12 dakikalık uçuşa imkan tanıyor. Şarj olması ise 30-40 dakikayı buluyor. Eğer uzun süreli bir uçuş planlıyorsanız ekstra batarya satın alarak bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz.
Kamera
Geldik en fazla merak edilen konuya. Breeze ile 4K çözünürlüğünde video çekmeniz mümkün. 1080p veya 720p kalitesinde video çekmeyi daha çok öneriyoruz. Bu iki çözünürlükte elektronik görüntü sabitleyici devreye girdiği için daha başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz. Diğer drone modellerinde karşımıza çıkan 3 yönlü çalışan gimbal’ın bu modelde olmaması elektronik görüntü sabitleyiciye daha fazla iş düşürüyor. Özellikle rüzgarlı havalarda.
Fotoğraf kısmı da başarılı sonuçlara imza atıyor. Detay ve kontrast konusunda bizi memnun eden kameranın dezavantajı ise RAW formatında fotoğraf çekmemesi. Beyaz dengesi ve enstantane hızı seçimi sunan kamerada yapacağınız ayarlarla otomatik moddan daha başarılı sonuçlar ortaya çıkarabilirsiniz.
Karar
Yuneec’in Breeze modeline en yakın rakip Parrot Bebop 2’yi gösterebiliriz. 549 dolara satılan Bebop 2 1080p video kaydı yapabilirken tek şarjla 25 dakika havada kalabiliyor. Breeze ise 499 dolar satış fiyatına sahip ve yüksek çözünürlüklü video çekebiliyor. Breeze’in en büyük dezavantajı ise uçuş süresi.
Peki hangisini seçmeliyiz?Her iki model de iyi ve kötü özelliklere sahip olsa da Breeze otomatik modlarıyla öne geçmeyi başarıyor. Eğer önceliğiniz daha hızlı olmak ve uzağa gitmekse Bebop 2’yi tercih edebilirsiniz.