DJI, Phantom 4 ile drone sahiplerinin en çok yaşadığı kazalara büyük oranda son vermeye niyetli.
1399 dolar / dji.com
Bundan yaklaşık sekiz ay önce DJI yetkilileri Phantom 3’ü havada en iyi çekim yapan kamera olarak lanse etmişti.Ardından çıkan Phantom 4 ise daha akıllı yapısıyla dikkkat çekiyor.
DJI’ın son çıkardığı bu drone Phantom 3’ten tanıdığımız birçok özelliği bünyesinde barındırmaya devam ediyor. Daha önce eleştirilen 4K video kaydı ise daha başarılı hale gelmiş.
Daha kullanıcı dostu bir yapıya kavuşan Phantom 4’teki değişiklikler bununla da sınırlı değil. Cihazın tasarımındaki değişiklikler de gözden kaçmıyor. Cihaz daha ince ve aerodinamik yapısıyla gökyüzünün yeni kralı olmak için hazır. Phantom 4’ün motorları ve pervanelerini rahatlıkla takıp çıkarabilirve değiştirebilirsiniz. Kutuyu açtığınız andan itibaren DJI’ın Phantom 4’ün üzerinde küçük ama önemli değişiklikler yaptığını farkedebiliyorsunuz.
1) Artık daha akıllı
Phantom 4 dahili GPS’i ve üzerindeki kamerasıyla önüne çıkan engellerden kaçabiliyor. Bunu otomobillerdeki park sensörü gibi düşünebilirsiniz. Fakat bu sistem daha akıllı ve engele çok yaklaşmanıza izin vermiyor.
2) Size yol gösteriyor
Phantom 4’ü kullanmanız için uzman olmanıza gerek yok. TapFly ile size doğru şekilde kullanmanız için gereken komutları veriyor. Eğer kendinize güvenemiyorsanız belli bir seviyeye kadar bu şekilde kullanmaya devam edin.
3) Üç ayrı hız seviyesi
Phantom 4 size üç ayrı hız seviyesi sunuyor. Başlangıç seviyesi 35km/s. Normal modda hız 56 km/s’ye çıkan cihaz Sport modunda ise 72 km/s gibi oldukça yüksek seviyeye yükselliyor. Sport’a geçmeden önce iyi antrenman yapın.
4) Tam şarj
Phantom 4’te uçuş süresi 28 dakika olarak belirtiliyor. Eski modele göre artış gösterse de bu fiyata daha fazla uçuş süresi sunması gerekli. Tüm gün çekim yapacaksanız ve şarjla zaman kaybetmek istemezseniz ekstra bataryalardan alabilirsiniz.
5) Biz ayrılamayız
Phantom 4’ün uzaktan kumandasında önemli değişiklikler yok. Tablet/telefon yuvası aynen yerini koruyor. 3.5 km’ye kadar kontrol sağlayan kumandayla bağlantı kesilirse Return to Home özelliğiyle kalkış yaptığı yere geri dönebiliyor.
Teknik özellikler
Maks. video çözünürlüğü 4096×2160 Maks. kare 120fps (1080p) Fotoğraf 12MP (JPEG, RAW DNG) Lens 20mm f/2.8 Hafıza MicroSD kart Çekim aralığı 0.7-15 metre Maks. hız 72 km/s Maks. uçuş süresi 28 dk Ağırlık 1380 gram (bataryayla)
Gökyüzündeki gözünüz
Phantom 4’ü uçurma deneyimi çok başarılıydı. Peki kamerasının performansı nasıl?
– Sarsıntısız
Phantom 3 modellerinden tanıdığımız kamera Phantom 4’te işini yapmaya devam ediyor. Üç yönlü gimbal sayesinde ne kadar rüzgar olsa da çekilen görüntüler sarsıntısız.
– Gecelerin adamı değil
Phantom 3’te devam eden gece çekimlerindeki bulanıklık problemi Phantom 4’te de devam ediyor. Çekim yaparken gün ışığını kaçırmamaya çalışın.
– Fotoğraf ustası
12 MP’lik kamerası kullanıcılara JPEG ve RAW çekim opsiyonu sunuyor. Eğer RAW çekerseniz evde fotoğraf düzenleme programlarıyla kendi dokunuşlarınızı yapabilirsiniz.
– Takip onun işi
Auto Track özelliği sayesinde nesneleri otomatik olarak takip edebiliyor. Üstelik karşısına engel çıktığında yolunu değiştirip çekime devam ediyor. En fazla 5 metre yaklaştığı için güvenli de.
STUFF GÖRÜŞÜ:
Geçtiğimiz yıl satılan modele yapılan ufak dokunuşlar sayesinde zirvedeki yeri sağlamlaştı.
Phantom 4 geçtiğimiz yıl satışa sunulan modellere göre daha pahalı olsa da nesne takibi, engelden kaçış özellikleriyle fiyat farkını hakediyor. Bataryanın artan performansı ve üç ayrı hız ayarı sayesinde profesyonel kullanıma daha uygun.
Eğer Phantom 4 yeterli gelmezse markanın profesyonel ürünü Inspire 1 modeline göz atabilirsiniz.