HTC’nin son yıllardaki en iyi telefonu: HTC 10

Ek araçlar ve eşsiz özellikler bazı akıllı telefonları diğerlerinden ayırıyor olabilir. Ancak bir yandan da sadece çok yönlü bir telefon arıyor olabilirsiniz. HTC’nin tanıttığı son telefon HTC 10’un arkasındaki ana fikir tam olarak da bu. HTC, önceki modellerinde farklı marifetlerle karşımıza çıkmıştı ama 10 ile hepsi değişti. Lansman öncesi telefonu biraz kurcalama şansımız oldu ve şimdi ilk izlenimlerimizi paylaşmaya hazırız.

HTC, komple metal telefon furyasını başlatanlardan biri olarak 10’da geri adım atmadı ve bize sürpriz yaşatmadı. Cihazın renkleri konusunda bize farklı renk skalası sunulabilirdi ama şirket Apple’ın test edilmiş ve onaylanmış renk yaklaşımını takip etmekten memnun görünüyor. Bu da, siyah, silver ve gold renklere sahip olduğu anlamına geliyor.

5.2 inç’lik ekranın alt kısmında, elmas kesim parmak izi okuyucu bulunuyor. Yanlardaysa, dokunmaya duyarlı tuşlar bulunuyor. Bu özellik eski HTC telefonların ekranlarında yer alan düğmelerin yerini almış. Güç ve ses tuşları da metalden yapılmış. Pürüzlü desenleri de yanlışlıkla tıklamaların önüne geçmek istiyor.

Ekran QHD çözünürlüğe sahip olsa da HTC, OLED ile değişim yapmak yerine LCD ekranları kullanmayı tercih ediyor. İlk incelemelerimiz sırasında oldukça güzel görünüyor olsa da cihazı kazanan ilan edebilmemiz için, LG, Samsung ve Apple ile doğrudan bir kıyaslamaya ihtiyacı var.

Ön yüzdeki stereo hoparlörler yüksek seviyede ses veriyor. Ayrıca bir çift High Resolution Audio- uyumlu kulaklık sahibi oluyorsunuz.

Ultra kombo

Belki HTC tam anlamıyla diğer ıvır zıvırları kullanmaktan vazgeçmemiştir. Ultrapikseller, rakip diğer telefonlara göre 12 MP sensörleriyle daha büyük pikseller topluyor. Tabi bu tek marifet değil. Çift-LED flaş, lazer odaklama ve f/1.8 diyafram da diğer büyük haberler arasında yer alıyor.

Aynı zamanda optik görüntü sabitleyicisi de elde ediyorsunuz. İlk kez telefonun ön yüzeyindeki kamerada OIS kullanıldığını görüyoruz, bu da manzara görüntülerinin yanında, daha keskin ve kaliteli selfieler çekebilmeniz anlamına geliyor. HTC ayrıca, Pro moduyla manuel beyaz ayarı, ISO, perde hızı ve pozlandırma ayarları getiriyor.

Marsmallow yılı ve diğerleri

2016 yılındayız bu yüzden Android Marshmallow mükemmel. HTC de bizimle aynı düşünüyor. Bu yüzden 10 ile birlikte bize modernleştirilmiş bir UI sunuyor. Hala HTC’nin hemen hemen her telefonunda bulunan özel simgelerini, yeniden düzenlenmiş Ayarlar ekranını ve klasik saatini elde ediyorsunuz. Android Marsmallow ile Google’ın en son ve en iyi ürünlerini elde edebileceksiniz.

Herhangi bir amiral gemisi telefonda olduğu gibi HTC 10’sa Snapdragon 820 CPU kullanıyor. 4 GB RAM’lik cihaz, 32 GB yerleşik hafızaya ve microSD kart ile 2 TB’a kadar genişletilebilen hafızaya sahip.

Dev 3000mAh bataryası sizi tüm gün idare etmeyi kafasına koymuş gibi görünüyor. HTC bu yıl batarya teknolojisi üzerinde epey çaba sarfetti. Google haritaları açtığınızda telefon gücü yalnızca %30 azalıyor.

Cihazda kablosuz şarj özelliği yok ancak yerleşik Qualcomm hızlı şarj 3.0 var. Böylece yarım saatin altında bir sürede %50 civarı bir şarj dolumu yapabiliyor olacaksınız.

En iyi kasa senaryosu

Başka bir yıl ve yine bir başka kaçık HTC kasası. HTC 10, Ice View için Dot View’a hendek kazıyor. Cihaz; saat, tarih ve hava durumu yanı sıra bildirimlerinizi de herhangi bir tuşa basmaya gerek kalmadan görme imkanı veriyor.Kauçuk dış kapağı biraz hantal hissettirse de kazara düşmelere karşı telefonunuzu güvenli tutuyor.

 

HTC 10 erken karar

HTC 10 ilginç özellikler getirmiyor ancak şu koşullarda en iyi telefon olmayı deniyor. Tasarımından güce kadar pek çok söz veriyor. Kamerası hala biraz bilinmezlik içinde. HTC hayranları stereo hoparlörler gittiği için mutlu olmayacaklar. Yine de HTC kazanan olma yolunda ilerliyor.

Cihaz, Mayıs ayında 2999 liradan satışa çıkacak.