Stuff

Haziran ayının en iyi uygulamaları

Stuff ekibi olarak her ay birçok uygulamayı deniyor ve aralarından en iyilerini bir köşeye not ediyoruz. Kesinlikle edinmeni tavsiye ettiğimiz, haziran ayının en iyileri şöyle:

Tinder
Ücretsiz / Android, iOS, WP

Tinder, mobil devrimin ihtiyaç duyduğu çöpçatan. Çevrendeki diğer Tinder kullanıcılarını görüyorsun ve bundan sonrası bir hayli sığ gerçekleşiyor. Karşına gelen insanlardan beğendiklerinin kalp tuşuna tıklıyorsun ve eğer onlar da seni beğenirlerse özel mesajlaşmaya başlıyorsunuz. Yalnızca Facebook hesabınla giriş yapabiliyorsun, bu sayede seninle ortak ilgi alanlarına sahip kişileri görebiliyorsun.

LokLok
Ücretsiz / Android

Basit ama bir o kadar da harika bir fikir. LokLok, fotoğrafların üzerinde çizimler yapmanı sağlayan bir kilit ekranı. Gruptaki herkes aynı kilit ekranını kullanıyor. Grup arkadaşlarına bir şey iletmek istediğinde, kendi kilit ekranına yazman veya çizmen yeterli; herkesin kilit ekranı değişiyor. Aktivite planlama, romantizm veya en basitinden arkadaşına gelirken süt almasını hatırlatmak için kullanabilirsin.

Confide
Ücretsiz /Android, iOS

Gizlilik ile kafayı gerçekten bozduysan, Confide senin gizli saklı işlerin, daha doğrusu konuşmaların için biçilmiş kaftan. Uçtan uca şifreleme kullanan Confide, konuşmalarının dijital yollarla ele geçirilememesini sağlarken, tüm iletileri okunduğu gibi imha etmesiyle de omuzunun üzerinden ekranını kesenleri ve konuşmalarını ekran görüntüsü alarak kaydetmek isteyenleri engelliyor.

Cloak
Ücretsiz / iOS

Bazı insanlar çok can sıkıcı. Haber akışını doldurduklarını banal iletileri ile sanal dünyada canını sıkıyorlarken, bir de gerçek dünyada, sokakta yürürken onlarla karşılaşmak var ki, en beteri de bu… Cloak, Foursquare ve Instagram’ı takip ederek, çevrendeki arkadaşlarını sana gösteriyor ve bu tür rahatsız durumlara girmemeni sağlıyor. Şimdi gereksiz sosyal ilgi olmadan keyfine bakabilirsin.

MOBİL VİDEO ARAÇLARI

Çektiğin videoları birkaç dokunuş ile mini şaheserlere dönüştür ya da vakit harca gerçekten süper bir şeyler yarat.

iMovie
4,99 USD / iOS

iMovie, her iCihazda bulunması gereken, harika bir video uygulaması. iPod Touch, iPhone ve iPad ile çekilen videoları düzenlemeyi inanılmaz şekilde kolaylaştırıyor. Videoya altyazı, müzik, ses kaydı ve fotoğraflar ekliyorsun. Daha da ileri gidip, TV ve film fragmanlarından esinlenilen şablonları kullanabilirsin.

Movie Edit Touch
2,49 USD / Windows 8

Windows 8, uygulama savaşında Android ve iOS’un canına ot tıkayabilir; kanıtı da bu uygulama. Bol kepçeden yetenekle doldurulmuş bir video düzenleme aracı ve iMovie ile benzer bir çalışma prensibine sahip. Videoları kare-kare düzenlemeni, müzikler eklemeni ve HD videolar ortaya çıkarmanı sağlıyor.

Pinnacle Studio
7,99 USD / iOS

iMovie senin için çok basitse, Pinnacle Studio ile işi bir adım öteye götürebilirsin. Video klipler arasında çok daha karmaşık geçişler yapabilmeni ve göze gerçekten hoş görünen resim-içinde-resim efektleri (bazıları ücretli) kullanmanı mümkün kılıyor. Alt yazıların nerede ve nasıl görüneceğini de yine sen seçebiliyorsun.

VideoFX Live
Ücretsiz / iOS

Çok iyi ve ücretsiz. Bir de uygulama içi satın almaları yaparsan, ortaya muhteşem bir video aracı çıkıyor. Müzik ve spor videolarını havalı kılacak gerçek zamanlı video efektleri ‘fevkaladenin fevkinde’. Ayrıca cihazları birbirleri ile senkronize ederek, sahneyi farklı açılardan çekebilir ve ortaya profesyonele yakın videolar çıkarabilirsin.

VidTrim
Ücretsiz / Android

iOS’un iMovie’si ve Pinnacle Studio’su varsa, Android’in de VidTrim’i var. Son derece basit bir uygulama; videoya hoş bir müzik, abartmamak kaydıyla biraz retro veya saykodelik efektler ekle ve MP4 olarak kaydet. Ücretsiz sürümü var ama filigranı yok etmek ve 1080p desteği için 3,99 dolarlık sürümünü satın almalısın.

VideoShow
Ücretsiz / Android

VideoShow, ne kadar özellik varsa bir araya getirmeyi ve kullanıcıya özgürlük sunmayı amaçlayan bir video düzenleme aracı. Şarkının belli bir bölümünü fon müziği olarak kullanabilme gibi özellikler sunuyor. Videonun stilini, boyutunu ve efektlerini ayarlarken sunduğu özgürlük de hoşumuza gitti. Ücretli ve ücretsiz sürümleri var.