Stuff

Geleceğe Dönüş serisinin gerçekleşen kehanetleri

Doksanlı yıllarda çocuk olan neredeyse herkesin efsanelerinden biri Geleceğe Dönüş serisidir. Geleceğe Dönüş serisinde kullanılan ve “vayy be!!” dediğimiz teknolojilerin birçoğunu günümüzde kullanmaya başladık. Mashable’dan Yohana Desta, Geleceğe Dönüş’te gördüğümüz ve şu an kullandığımız teknolojileri sıraladı.

1- Akıllı gözlükler

Geleceğe Dönüş 2’de kullanılan akıllı gözlük, TV izletip ve telefon aramalarına cevap verme imkanı sunuyordu. Günümüzde ise Google Glass ve Oculus Rift bu görevleri üstleniyor.

 

2- Parmak izi okuyucusu

Parmak izi teknolojisi sayesinde akıllı telefonunuzu ya da evinizin kapısını açabiliyorsunuz. Bu teknolojiyi bir adım daha ileri taşıyan yerler de mevcut. Barcelona’da bulunan bir otel parmak iziyle odanıza girmenize imkan tanıyor.

 

3- McFly’ın kendi kendine bağlanan Nike’ları

McFly’ın kendi kendini bağlayan Nike ayakkabıları keşke olsa dediğimiz özelliklerden biri. 2011 yılında Nike, bu özelliğe sahip 1500 çift Nike Air Mags üretmişti. Eğer şanslıysanız, eBay üzerinde açık artırmayla bu ayakkabılara sahip olabilirsiniz. Bu satıştan elde edilen gelirler Michael J. Fox’un parkinson hastalığında kullanılmıştı.

 

4- Görüntülü konuşma

1989 yılı için görüntülü görüşme ütopik gelse de artık cebimizdeki telefonla bile bunu yapabiliyoruz. Ayrıca akıllı televizyonlarımız, Skype veya Xbox One gibi desteklerle bu özelliğe kavuşabiliyor.

 

5- Tabletler

Apple, iPad’i ilk tanıttığında Geleceğe Dönüş’ü izeleyenler büyük şoka girmişti. Çünkü filmde hayranlıkla baktığımız bu teknoloji artık elimizdeydi. Laptop taşımak istemeyenler ve akıllı telefondan daha büyük ekran isteyenler için ideal birleşim oldu.

 

6- 3D filmler

McFly sinemada yürürken vizyonda Jaws 19 vardı. Dev köpekbalığı McFly’ı tek hamlede yutuyordu. Artık Hollywood için 3D filmler olmazsa olmaz bir hale geldi.

 

7- Hands-free oyunlar

Film, video oyunlarını kumanda ile oynamayı çok basit bir şeymiş gibi gösteriyordu. Uzun yıllardan sonra Xbox Kinect, oyunu el ve ses komutlarıyla yönetebilmenize imkan tanıyor.

 

Kaynak: Mashable