Su geçirmez bir üründe aradığınız ilk fonksiyon nedir? Hayır, bu bir tuzak soru değil. Cevabınızın -doğal olarak- “su geçirmemesi” olduğunu varsayıyoruz. Samsung Galaxy S4’ün su ve toz geçirmez denilen sert kardeşi Galaxy S4 Active’den de aynı şekilde su ve toz geçirmemesini beklemek son derece yerinde olurdu. Ancak geçirebiliyor. Üzgünüz, hayal ettiğiniz gibi onunla birlikte Atlantis’i bulamayacaksınız.
İngiliz Stuff ekibi S4 Active ile su altında birkaç dakika video çekmek ve cihazın su altına özel olarak geliştirilen Aqua Mode’unu denemek için havuza atladı. Suya girmeden önce cihazın tüm yuvalarının kapalı olduğundan emin olduğunu söyleyen Sophie Charara, telefonu video çekmek için suya daldırdıktan kısa bir süre sonra geri çıkardıklarını ve Active’in çok ısındığını ve çalışmadığını belirtiyor.
Telefonu hemen incelemeye alan Sophie, havuz suyunun bir şekilde Active’in pil bölümüne ulaşmayı başardığını gördü. Pile ulaşmayı başaran suyun çok fazla olmadığının altını çiziyor ancak bu suyun cihazı çalışmaz hale getirmek için yeterli olduğunu da ekliyor.
Samsung’un yayınladığı reklam videolarının neredeyse hepsi ‘sulu’ olmasına rağmen, Galaxy S4 Active’in garantisi -garip bir biçimde- tüm su bazlı hasarları kapsamıyor. 30 dakika boyunca 1 metre derinliğinde bir sorun yaşanırsa Samsung size yardımcı olacak; 31 dakika veya 1,5 metrede yaşanırsa bu yalnızca sizin sorununuz oluyor.
Hırslanan İngiliz dostlarımız, yine Stuff ekibinden olan Lucy Hedges’ı Active ile akvaryuma gönderdi. Lucy Sophie’ye nazaran daha başarılı bir su altı deneyimi yaşadı; akvaryumda sorunsuz bir biçimde fotoğraf ve video çekimi yaptı. Ancak Lucy ne zaman akvaryumun dibine inse ekranın donduğunu fark etti. Bu sorunu da telefonun güç tuşuna iki kere basarak ekranı kilitleyip ve ardından kilidini açarak çözdü.
Active ile ilgili bir başarısızlık ve bir de başarı, belki de yarı başarı hikayemiz oldu. Ancak önemli olan, hiç de sandığımız gibi Galaxy S4 Active ile birlikte endişelenmeden su altını keşfedemeyeceğimizi öğrenmiş olmamız.