Stuff

En iyi Android uygulamaları: 17-23 Haziran

Bu haftanın en dikkat çeken uygulaması Final Fantasy IV

Akıllı telefonu ve tableti eğlenceli, kimi zaman işlevsel hatta bazen hayat kurtarıcı hale getiren uygulamalardan başka bir şey değil. Her hafta Stuff ekibi olarak sizler için en iyi Android uygulamalarını seçiyoruz.

FLYING FOX (ücretsiz)

Flying Fox’ta tahmin edebileceğin gibi bir tilkiyi yönetiyorsun. Çocukluğumuzdaki pervaneli şapkalara benzeyen bir cihazı olan bu tilki uçma konusunda usta olmuş. Şimdi bu yeteneğini karnını doyurabilmek için kullanması gerekiyor. Sen, büyük kahraman! Ona yardım etmelisin. Yok, hayır. Bu, Flying Fox ile hiç gitmedi. Senin görevin, her bölümde zaman dolmadan önce tüm tavukları kaçırmak. Bunu yaparken silah ve patlayıcılar kullanacaksın. Angry Birds’ü andırıyor. Ancak farklı oyun mekanikleri ile oyunu son derece eğlenceli ve ‘yeni gibi’ kılmışlar.

Buradan indirebilirsin

FINAL FANTASY IV (18,95 dolar)

Son oyunumuz diye geliştirdikleri Final Fantasy oyunu çok sevilince, 26 yıl içerisinde 14 oyunluk bir seri yarayan Square Enix, oyun dünyasındaki en ilginç ve sempati duyulası stüdyolardan bir tanesi. 1991 yılında sundukları Final Fantasy IV, serinin diğer oyunları gibi RPG klasikleri arasında yer alıyor. Geçen sene Android’e uyarlanan Final Fantasy III’ün arıdndan, şimdi de serinin dördüncü oyununu Android’li cihazında oynayabiliyorsun. Orijinal oyunun üzerine eklenen Aktif Zamanlı Savaş sistemi ile çok farklı ve son derece eğlenceli bir hal almış. Ayrıca başka ekstralarla da karşılaşacaksın. Yeni harita sistemi başına gelecek bir sonraki şeyi tahmin etmeni sağlayacak, bir de müzik kutusu var. Oyunun müziklerini istediğin zaman dinleyebiliyorsun. Ayrıca bir önceki oyunda videolarda ses yoktu; artık karakterler de sesli. Fiyatı bir hayli yüksek ancak -eğer RPG türünü seviyorsan- seni saatlerde eğlendireceğine emin olabilirsin.

Buradan indirebilirsin 

WARMLY (1,99 dolar)

Warmly sana yapacağı katkıyı ‘Yeni güne daha iyi bir başlangıç’ şeklinde tanımlıyor. Aslına bakarsan bir alarmlı saat. Peki neden buna ihtiyaç duyasın ki? Herkes susmak bilmeyen rahatsız edici alarmlardan nefret eder. Warmly’nin farkı da burada; seni nazikçe uyandırıyor. Hayır seni öpmüyor; hoşuna gidecek müziklerle uyandırıyor. Mesela kuş sesleri, kahve kaynaması ya da kahvaltı hazırlanırken çıkan sesle bunu yapıyor. Bu arada kahvaltı sesi nasıl oluyor diye düşünüyor olabilirsiniz, hayal etmesi güç olsa da cidden bu sesi iyi becermişler. Tıpkı büyük ve sevgi dolu bir ailen varmış gibi (Bu bölüm yalnızlara gelsin). Alarm çalmadan birkaç dakika önce, Warmly internete bağlanıyor ve o günkü hava durumuna uygun bir müzik seçerek ses seviyesini kademeli olarak artırıyor. İlginç bir nokta var, ilk beş dakika çalan müziğin sesi o kadar iyi ayarlanmış ki; tıpkı alarmsız uyanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Ardından gelen beş dakikalık periyotlarda ses seviyesi artmaya devam ediyor; Doğal uyanış sürecini yaşıyorsun.

Buradan indirebilirsin

CRAYON PHYSICS DELUXE (2,66 dolar)

Crayon Physics Deluxe içindeki çocuğu dışarı çıkarmak için harika bir fırsat. Hayal dünyanı çiz ve nasıl gerçeğe dönüştüğünü gör. Ancak bu oyundaki amacın bundan biraz daha alengirli. Topu yuvarlayarak her seviyenin sonundaki yıldıza ulaştırman gerekiyor. Bunu yaparken, çizdiğin her şey senin lehine veya aleyhine çalışabilir. Ayrıca biraz araştırarak oyun içinde hangi objeleri çizebileceğini ve bunların seviyeleri atlaman konusunda sana nasıl yararlı olacaklarını öğrenebilirsin. Yaratıcı ya da pratikçi olmak tamamen senin elinde.

Buradan indirebilirsin

SHEEP UP! (ücretsiz)

Küçük tatlı oyuncak koyun, mukavva kutunun içinde mahsur kalmış. Senin görevin ise onu kurtarma. Peki ya sonra? Öyle düşünmeyin, Sheep Up! gerçekten son derece iyi düşünülmüş zeka dolu bir oyun. Platformu yukarıdan görüyorsun, kuş bakışı işleri biraz daha zorlaştırıyor. Koyunu cihazını hareket ettirerek kontrol ediyorsun, tuşlarla değil. Kutudan kurtulmadan önce toplayabildiğin kadar özel eşya ve altını toplamaya çalış. 

Buradan indirebilirsin