Bildiğin gibi, piyasadaki tek küçük ekranlı tablet iPad mini değil. Bu Android’ler, Apple’ın miniğinden daha ucuz ve her birinin kendine has özellikleri var.
Vestel Onyx VP70 / Aile için en iyi
Olayı nedir?
Bu tabletin medya içeriğini keyifle görüntülemeyi sağlayan 16:9 oranındaki ekranını çok sevdik. Rakipleri 16:10 oranında ekrana sahip oldukları için, HD filmlerde alttan ve üsten daha fazla siyah bant gösteriyorlar. Sadece 350 g olması ise taşınabilirliğini pekiştiriyor. 8 GB dahilî kapasitesine depolayacağın medya içeriklerini tek dokunuşla TV’ye aktarabilmek ise en çarpıcı yanlarından. Bu özellik, bilhassa aileyle televizyon başındayken fotoğraf görüntülemek için birebir. “Oğlanın sünneti böyle geçmişti anneciğim, hey gidi günler…” derken, yirmi yıllık albüm tozu yutmana gerek kalmayacak. Hey gidi, teknoloji ne de çabuk gelişti, büyüdü değil mi? En son bıraktığımızda bacak kadar boyu vardı.
İyi mi bari?
Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemine sahip, çift çekirdekli 1,5 GHz işlemcisi ise arayüzde ve çoğu uygulamada iyi bir performans sunuyor. Fakat çok güç gerektiren 3D oyunların akıcı çalışmadığını belirtelim. Bu fiyattaki bir tablet için performansı iyi. 2 MP çözünürlükteki ön kamerası sayesinde, uzaktaki sevdiklerinle görüntülü sohbet edebilirsin.
Teknik 7 inç, 1024×600 ● Çift çekirdekli 1,5 GHz işlemci ● 1 GB bellek ● 8 GB depolama ● 3500 mAh pil ● 2 MP (ön) kamera ● 184x131x11,9 mm, 350 g Fiyat 249 TL
STUFF’IN GÖRÜŞÜ
Akıllı televizyonlara kablosuz dosya aktarımı yapabilmesi ile ailenin yeni albümü olabilir
★★★★✩
Google Nexus 7 / Her şey için en iyi
Olayı nedir?
Şık görünümlü bir kasaya piyasadaki en keskin görünen ekranlarından birini koyup, gayet de uygun bir fiyatla sunmuşlar. Ayrıca ağabeyimiz Google, sonunda yakınmalarımızı duymuş, eski Nexus 7’de şikayetçi olduğumuz her şey düzeltilmiş ve bunların da fiyata olumsuz bir etkisi olmamış. Bu yenilikler içinde çift bantlı Wi-Fi, 5 MP kamera ve 10 saat dayanabilen bir pil var.
İyi mi bari?
Diğer cihazlara nazaran, Nexus’ta her şey daha keskin ve canlı görünüyor. Göz kanatan sade Android arayüzü haricinde… Google arayüze makyaj yapmamış, ama yine de kabulümüz. “En güzel uygulamalar bende olsun” diyorsan, seçeneğin iPad olmalı; fakat oyunlar, filmler ve internet bağlantılı şeyler Nexus’ta da çok iyi. Yumuşatılmış arka yüzü ile ele rahat oturuyor ve kamerası bile idare eder fotoğraflar çekebiliyor. Tek derdimiz, çoğu zaman güç tuşunu bulamıyoruz, ama o kadar kusur kadı kızında da var.
Teknik 7 inç IPS, 1920×1200, 323 ppi ● Dört çekirdekli 1,5 GHz ● 2 GB bellek ● 16/32 GB ● 3950 mAh ● 5 MP (arka); 1,2 MP (ön) ● 114x200x8 mm, 290 g Fiyat 645 TL (16 GB)
STUFF’IN GÖRÜŞÜ
Yeni Nexus 7, Google’ı Android tablet yığınında öne çıkarıyor
★★★★★
Asus MeMO Pad HD 7 / Bütçe için en iyi
Olayı nedir?
Artırılabilir depolaması, fiyatına göre kaliteli HD ekranı ve 8 saatten fazla dayanan mükemmel piliyle, MeMo Pad, her süpermarket tabletinin korkulu rüyası olacak. Çevrimiçi alışveriş sitelerinde 350 TL’ye bulunabiliyor. Cihazın siyah ve beyaz yanında mavi, yeşil ve pembe seçenekleri de var. Seni yansıtan birini seçmen mümkün.
İyi mi bari?
Gıcırdayan plastik yapısı haricinde MeMO Pad HD 7’nin eli sağlam. Hafif ve kolayca taşınabilecek kadar küçük. Öyle çok cicim bicim olmadan, hunharca kullanabileceğin kadar da sağlam. Ekranı da renkleri ve geniş görüntüleme açısıyla güzel. 5 MP kamerası ise, eh işte… Zaten tabletler pek fotoğraf çekmeye yatkın cihazlar değil. Sade Jelly Bean arayüzünü beğendik, Asus’a özel yerleşik uygulamalar ve boyutlandırılabilir yüzen pencereler de cabası. Cep yakmayan Asus, tabletlere güzel bir seçenek olmuş.
Teknik 7 inç IPS, 1280×800, 216 ppi ● Dört çekirdekli 1,2 GHz ● 1 GB bellek ● 16 GB (32GB’a kadar microSD) ● 5 MP (arka); 1,2 MP (ön) ● 3900 mAh ● 120x197x11 mm, 302 g Fiyat 399 TL (16 GB)
STUFF’IN GÖRÜŞÜ
Kullanması zevkli, fiyatı da çok uygun
★★★★✩
Wikipad / Çocuk kalanlar için en iyi
Olayı nedir?
Bir Android tablete Xbox ve Playstation kumandası bağlamanın modası çoktandır geçti. Wikipad, 7 inçlik bir Jelly Bean tablet ve mükemmel bir kumandaya oturtuluyor. Ne yazık ki tüm Android oyunlarıyla uyumlu değil, fakat Max Payne, Dead Trigger, GTA III ve Sonic The Hedgehog sorunsuz çalışıyor. Peki bu güzel tetik, omuz tuşları ve analog çubuklar geçen yılın modası Tegra 3 ve özelliklerine göre biraz tuzlu kalan fiyatını telafi edebilecek kadar iyi mi?
İyi mi bari?
Wikipad’le uyumlu oyunlar çok zevkli. Sonic’te yuvarlanıp, oraya buraya zıplamak, dokunmatik ekrandan daha keyifli. Fakat kumanda ünitesi bir saat sonrasında kollarımızda ağrı yaptı. Kumanda çıkarılınca ise, Wikipad günlük kullanım için iyi bir tablet. Nexus’un canlı renkleriyle karşılaştırınca, 1280 x 800 ekranı biraz sönük duruyor. Oyunlar ve çoklu görevlerin de altından kalkabilen cihazın 4100 mAh’lik yüksek kapasiteli bir pili var.
Teknik 7 inç IPS, 1280×800, 216 ppi ● Dört çekirdekli 1,4 GHz ● 1 GB bellek ● 16 GB (32 GB’a kadar microSD) ● 2 MP (ön) ● 4100 mAh ● 126×195,6×11 mm, 332 g Fiyat 249 USD
STUFF’IN GÖRÜŞÜ
Çok eğlenceli bir deneyim sunsa da, fiyatı yapabildikleri için yüksek
★★★✩✩