En iyi çeviri uygulaması hangisi?

Bir yerlere seyahat etmeyi mi düşünüyorsunuz? İşte size en iyi  yol arkadaşınızı bulmanız için birkaç tüyo.

Akıllı telefonlar sadece bağlantı özellikleriyle kendimizi evdeymiş gibi hissetmemize yardımcı olmuyor, aynı zamanda yurt dışına çıktığınızda işinizi oldukça kolaylaştırıyor- gittiğiniz ülkenin dilini konuşamıyor olsanız bile.

İşte tam olarak bu noktada yol arkadaşlarınız olacak çeviri programları devreye giriyor, teknoloji insanlarla aranızda köprü kuruyor.

Ama hangi çeviri programını kullanacağınız sizin tercihinize bağlı ve işte o programlar;

GOOGLE TRANSLATE

google-translate-duo

iOS(Ücretsiz), Android(Ücretsiz)

Öncelikli olarak masaüstü sistemiyle bu imkanı sunan Google, programın etkinliğini ve yeteneğini geliştirmek üzere çalışmalar yaparak akıllı telefonlar ve hemen hemen diğer tüm cihazlar için programı uygulama olarak sundu.

Şuan için 90 farklı dil desteği bulunuyor. Telefonunuzun özelliklerine göre değişebilen, sesli ve kamera aracılığıyla çeviri yapabiliyorsunuz.

Google Translate’in yapabildiklerinden bazıları bunlar. Diğer uygulamalar bazı spesifik özellikleriyle Google Translate’in önüne geçebilir fakat hiçbirisi bu kadar çeviri özelliğini bir arada sunan bir temel pakete sahip değil.

Artı: Her şey tek uygulamada.  Düzinelerce farklı dil. Real-time kamer çevirisi.

Eksi: iOS üzerinde çevrimdışı olarak çalışmıyor.

 

ITRANSATE VOICE

itranslate-voice

iOS(18.99TL), Android(Ücretsiz)

Tamamen konuşma üzerine odaklı, sosyal ve süper bir uygulama; herhangi bir kelime ya da cümle yazmanıza gerek yok.  Çabuk bir şekilde toplam 42 dil arasında  sözlü çeviri yapabilen bir program.

iPhone versiyonunda bulunan AirTranslate özelliği ile iki telefon çift haline gelerek özel bir sözlü çeviri konuşması yapabiliyor.

Artı: Hızlı sözlü çeviri ve iOS çift-telefon özelliği.

Eksi: Tüm çeviri türlerine hükmedemiyor.

MICROSOFT TRANSLATOR

microsoft-translator

iOS(Ücretsiz), Android(Ücretsiz)

Microsoft hem Android hem de İOS ile ciddi bir mücadele içerisinde ve bunu hepimiz biliyoruz. En önemli özelliğine gelecek olursak, Microsoft Translator, İOS ve Android üzerinde çevrimdışı çeviri özelliği sunuyor.

Telefonunuzun markasını gözetmeksizin, Microsot Translator çevrimdışı olarak yazılarınızı saklama ve çeviri yapma özelliğine sahip. Her duruma hazırsınız.

Akıllı saatler ile olan uyumu da oldukça değerli, Apple Watch yada Android Akıllı Saatler üzerinden çevirilere ulaşabilirsiniz.

Artı: iOS ve Android için çevrimdışı çalışma özelliği. Akıllı saat kullanımı.

Eksi: Google kadar fazla özelliğe ve dile sahip olmaması.

WAYGO

waygo

iOS (Ücresiz), Android (Ücretsiz)

Diğer uygulamalardan ayıran net bir özelliği var. O da Asya ülkelerine olan özel ilgisi. Waygo özellikle Çince, Japonca ve Korece karakterler üzerine tasarlanmış bir uygulama.

Google Translate’in aksine Waygo, kameradan okutarak  çeviri yapma özelliğini bu üç Asya dilinde aktif hale getirmiş durumda. Ve bunların hepsini çevrimdışı olarak kullanabilirsiniz.

Artı: Asya dillerinde kamera ile çeviri yapabiliyor olması ve çevrimdışı çalışabilmesi.

Eksi: Sadece üç dil üzerine tasarlanmış olması.