Günümüzün küçük çaplı üreticileri yeni ürün tasarımlarından çok gizli fikri mülkiyetlere, sürekli işlenen müşteri ve satış bilgilerine kadar günlük olarak yönetilmesi ve korunması gereken çok fazla veri üretiyor. Bu verinin önemi, sürekli kullanım değerinin yanı sıra bilgi kaybının yaratacağı yıkıcı etki ile anlaşılabiliyor.
Küçük şirketler için genel olarak bilgi, daha önce hiç olmadığı kadar değerli. Symantec’in 2012 yılında yaptığı araştırmaya göre küçük şirketlerin günlük olarak üretip yönettiği bilgi, şirketin toplam değerinin yüzde 40’ını oluşturuyor. Aynı araştırmaya göre küçük işletmelerin bilgi miktarının bir yıl içinde yüzde 178 artması bekleniyor, üretim alanındaki şirketlerde ise bu rakamın daha da yüksek olması bekleniyor. Son birkaç yıldır siber saldırılar, doğal afetler veya müşteri verisinin kaybından doğan uyum ihlalleri kaynaklı düzenleyici cezalarla kritik veri kaybı yaşayan şirketlerin haberlerini sıklıkla duyuyoruz. Günümüzde küçük çaplı şirketlerin karşılaştığı sorun, iş verimliliklerini fikri mülkiyet kaybını engelleyerek nasıl sürdürecekleri.
Bu sorunun en basit cevabı bilgilerin yedeklenmesi. Ancak cevap basit olmasına rağmen çözümün uygulanabilirliği her zaman aynı basitlikte değil. Bazı durumlarda küçük üreticilerin ya az sayıda atanmış BT çalışanı vardır, ya da hiç yoktur ve günlük işleri yönetme odaklı olmayan herhangi bir girişim peşinde koşmaya pek vakitleri kalmaz. Veri kaybı sorunu yaşanacağı yönünde halihazırda görünür riskler olmadığında düzenli yedeklemeler aksatılır ve önemi göz ardı edilir. Bunda yedekleme yönetiminin zor olduğu yönündeki kötü şöhret de etkilidir. Bu sorunlar fazla kolayca ve sıklıkla gerçekleşmektedir ve üreticiler de yedeklemenin gerçek bir ihtiyaç olduğunu artık göz ardı edememektedirler.
Neyse ki günümüzün işletmeleri için bilgilerine her zaman erişim sağlamalarını garantilemek daha önce hiç olmadığı kadar kolay. Tek yapılması gereken işletmeye en uygun yedekleme platformunun ve bu ihtiyaçları en iyi şekilde karşılayacak sağlayıcının belirlenmesi.
Doğru yedekleme platformu
BT uzmanlığına sahip üreticiler, mevcut donanımlarına yüklenebilecek yedekleme yazılımlarıyla ilgilenebilir. Bu durumda yeni depolama aygıtlarına ihtiyaç olmuyor ve yedekleme dosyalarını yerinde saklamak geri yükleme süresini azaltmak ve bilginin saklanacağını ortamın belirleneceği endüstriyel yönetmeliklere kolay uyum gibi birçok avantaj sağlıyor.
Çok az sayıda BT elemanı olan ve donanımlarını yenilemeye veya yeni donanım satın almaya açık küçük üreticiler için yedekleme uygulamaları ideal çözüm olabiliyor. Bu uygulamalar, yazılım ve donanımı tek bir cihazda birleştiren ve konfigürasyon sorunlarını en aza indirgemenin yanı sıra donanım ile yazılım arasında ortaya çıkabilecek potansiyel uyumluluk sorunlarını ortadan kaldıran paketler. Yedekleme uygulamalarını kullanmak, desteği de tek bir noktadan erişilebilen direkt bir deneyim haline getiriyor.
BT birimleri olmayan ve uzmanlık gerektirmeksizin hızlı kurulum isteyen şirketler için bulut tabanlı çözümler en iyi seçenek olabiliyor. Bulut tabanlı yedekleme kurumların sadece ihtiyaçları olduğu kadar depolama ücreti ödemeleri nedeniyle uygun maliyetli bir çözüm. Ayrıca bulut tabanlı yedekleme, donanım ve BT çalışanlarına ihtiyaç doğurmadığı için farklı noktalarda birden çok bilgisayara sahip şirketler için çok uygun.
Doğru yedekleme sağlayıcısı
Doğru teknoloji ile sıradaki adım, çalışanlarınızı akıllı bilgi yönetim uygulamaları hakkında eğitmek ve hangi bilgilerin arşivlenip, hangilerinin silineceği hakkında yönetmelikler düzenlemektir. En etkin yedekleme çözümleri, doğru araçlarla doğru kararları veren çalışanların bileşiminden ortaya çıkmaktadır. Yedekleme genel bilgi daraltma planının önemli bir parçasıdır. Şimdi siz de çok geç olmadan önemli verilerinizi koruma altına alın.