Google servislerini kapatmaya devam ediyor

Google’da bahar temizliği tüm hızıyla sürüyor. Önce Reader’ın temmuz ayında kapatılacağını açıklayan firma, bu ayın başında Google+ Games’in 30 Haziran’da biteceğini duyurmuştu. Google son olarak Checkout servisinin de kapatılacağını açıkladı.

Checkout, PayPal ile aynı mantıkta çalışan, yüksek güvenlikli bir para transferi ve online alışveriş platformu. 7 yıldır kullanımda olan servis, bu yıl kasım ayında kapatılacak. Ancak Google bu hamlesi ile dijital para transferi işinden çekilmiyor, aksine çok yakında yepyeni özelliklerle donatılacak olan Google Wallet’a odaklanmak istiyor.

Google Wallet, yeni gelecek özellikleri ile gerçek bir Google ürününe benzeyecek. Hatırlarsanız, Google I/O konferansında tanıtılan yeniliklerin büyük bir bölümü, Google servislerinin birbirleri ile entegrasyonunu gerçekleştiriyor, tek bir Google hesabı ile kullandığımız servislerin daha çok içiçe olmasını sağlıyordu. Wallet da Gmail üzerinden para gönderme gibi cezbedici özelliklere sahip olacak.

Checkout ve Google+ Games’in kapatılmasını anlıyoruz. Bunlar doğru hamleler. Ancak Google Reader? Google bu servisin kapatılması ile oluşacak açığı kapatacak mı yoksa tamamen bu alandan elini eteğini çekecek mi? Bu hiç Google tarzı bir hamle gibi durmuyor…

İlgili Yazılar