Twitter, veri kullanımını minimum düzeyde tutan Twitter Lite’ı tanıttı

Twitter, veri kullanımını minimum düzeyde tutan, yavaş bağlantı hızına rağmen hızlı yükleme yapabilen, güvenilir olmayan mobil bağlantılarda hızla düzelebilen ve mobil cihazınızda sadece 1 MB’lık yer kaplayan Twitter Lite’ı kullanıma sunuyor. 

 

 

Uygulama da hız olarak da ayarlama yapan Twitter, uygulamanın %30 daha hızlı yüklenmesini sağlıyor. Twitter Lite; timeline, tweetler, direkt mesajlar, trendler, profiller, bildirimler, resim/video yükleme dahil Twitter’daki tüm ana özellikleri içeriyor. 

Bunlara ek olarak kullanılan mobil veri miktarını daha da azaltan bir “veri tasarruf modu” da geldi. Bu moddayken, tam yükleme gerçekleştirmeden önce fotoğraf ve videoları önizleme şeklinde görülecek. Böylelikle veri kullanımını %70 daha da azaltarak Twitter’ın mobil verinin daha fiyatlı olduğu alanlarda kullanılması hedeflendi.

Twitter Lite, Android cihazlardaki Google Chrome ve diğer tarayıcılarda ek özelliklere de sahip. Bundan böyle çok sayıda anlık bildirimler alabilecek ve gün içinde Twitter’da olanlar hakkında haberdar olunacak. Geçici olarak bağlantı kopsa da Twitter Lite çevrimdışı destek de sağlayacak. Twitter Lite’ı cihazınızın ana ekranına ekleyerek sadece tek bir tıkla Twitter’a girebilirsiniz.

Bugünden itibaren Twitter Lite’ı akıllı telefonunuz veya tabletinizden mobile.twitter.com adresine girerek edinebilirsiniz. Twitter Lite ile ilgili daha fazla bilgiye lite.twitter.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar