Android cihaz kullananları bekleyen Pornhub tehlikesi

Siber suçlular bu kez hem yetişkin sitelerini hem de antivirüs yazılımlarını istismar ederek, Android işletim sistemi kullanan cihazlara zararlı yazılım bulaştırmayı hedefine aldı. ESET tarafından “Android/FakeAV.E“ olarak etiketlenen söz konusu zararlı yazılım, başarılı şekilde taklit edilmiş yetişkin video sitesi Pornhub’ın telefon uygulaması olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Uygulama cihaza indirilip başlatıldığında pornografik videolar göstermek yerine kullanıcıya önce cihazın ‘virüs kontrolü‘ yapması gerektiğini belirten bir mesaj gösteriyor. ‘Tamam‘ dendikten sonra bu kez sahte bir antivirüs uygulaması gösteriliyor ve bir tarama işlemi başlatılıyor. Bu sırada zararlı yazılım cihaza sızıyor ve çalışmaya başlıyor. Sahte tarama sonrası cihazın ‘tehlikede‘ olduğu bilgisi paylaşılıyor ve telefonun çalışması engelleniyor. Kilitlenen cihazın tekrar işler hale gelebilmesi için antivirüs yazılımının ücretli olarak yükseltilmesi gerektiği belirtiliyor. Ya da yasal bazı sorunlar bahane edilerek 100 dolar para isteniyor.

Bu tarz virüslerden etkilenmemek adına verileriniz, yedeklemeyi ve mobil güvenlik yazılımı kullanmayı ihmal etmemek gerekli.

İlgili Yazılar