Facebook Home yarım milyon kez indirildi

Facebook Home’u büyük umutlarla tanıtan dev sosyal ağ hayal kırıklığına uğramaya başlıyor

facebook-home

Android, Facebook Home gibi bir ürün için en ideal mobil işletim sistemi. Şu an yaklaşık 800 milyon kullanıcıya sahip olan Android kullanıcılarının büyük bir bölümü de Facebook kullanıcısı (kim değil ki?). Ancak kullanıcıların Facebook Home’u indirmek için Google Play’e hücum ettiklerini söyleyemeyiz. 800 milyonluk topluluktan yalnızca 500 bin kişi Facebook Home’u indirdi.

Açıkca söylemek gerekirse, pazar günü 500 bin kilometre taşına ulaşan Facebook Home’un daha çok indirilmesini bekliyorduk. Instagram, Google Play’de yalnızca 6 gün içerisinde 5 milyondan fazla indirilmişti. Tabii Home’un indirilme sayısının bu denli düşük olmasında göz ardı edemeyeceğimiz bazı gerekçeler var. Arayüz yalnızca Galaxy S3, Galaxy Note 2, HTC One X ve HTC One X+ cihazları ile kullanılabiliyor.

Facebook Home’u başlangıçta cihazlarla sınırlamanın pek akıllıca bir hamle olduğunu düşünmüyoruz. Sonuçta HTC, Samsung ve LG gibi dev Android üreticileri cihazlarında kendi arayüzlerine kullanıyor ve akıllı telefonun kalbinde olan şey yine bildiğimiz Android. Arayüzü dört beş cihazla sınırlamak yerine, belli bir Android sürümü ve üzerini kullanan cihazlarda kullanılabilir yapsalardı daha iyi olmaz mıydı diye düşünmeden edemiyoruz.

Öte yandan Facebook Home’a bir şans verip indiren kullanıcıların şu an tam olarak bilmediğimiz bir bölümü hemen ardından arayüzü siliyor. Yani bu 500 binlik indirilme rakamı kullanım oranını sağlıklı olarak yansıtmıyor. Anlayacağınız asıl sorun, Facebook Home’un cihaz sınırlaması değil, arayüzün ta kendisi…