Tag Heuer Android Wear 2.0 ile akıllı saat pazarında yer almaya devam edecek

2015 yılında Connected modeliyle akıllı saat pazarına giren ünlü saat üreticisi Tag Heuer bu pazarda devam etmeyi planlıyor. Tag Heuer’in CEO’su Jean-Claude Biver tarafından yapılan açıklamaya göre marka Mayıs ayında Android Wear 2.0 işletim sistemli akıllı saatini pazara sunacak.

Android Wear 2.0 işletim sistemine sahip olacak olan yeni saat Intel işlemciye, Android Pay için NFC desteğine ve GPS desteğiyle satışa sunulacak. Yeni işletim sistemi sayesinde kullanıcıların daha uzun batarya ömrüne sahip olması bekleniyor.

Geleneksel İsviçre saati tasarımıyla üretilecek olan modelin kadınları hedefleyen daha küçük ekrana sahip bir modelinin de üretileceği gelen bilgiler arasında. 46mm çapı nedeniyle eski model kadın kullanıcılara pek hitap etmiyordu.

Biver’in verdiği bilgilerin arasında dikkat çeken bir diğer gelişme ise eski Connected sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Connected sahipleri bilindiği üzere 2 yılın sonunda belirli bir ücret karşılığında saatlerini markanın mekanik aksama sahip Carrera serisiyle değiştirebiliyordu. Kullanıcılar benzer şekilde saatlerini yeni Connected ile de değiştirebilecek.

56,000 adet Connected satan Tag Heuer, yeni Connected ile bu sayıyı 2017’de 150,000’ e artırmayı hedefliyor.

İlgili Yazılar