2015 ile birlikte pek çok yeni uygulama da hayatımıza girdi. Peki bunlardan hangilerini indirmeli?
1) Layout
Layout’tan önce, fotoğraflarınızdan kolaj yapmak ve Instagram’da paylaşabilmek için App Store’da bir gezintiye çıkmanız gerekiyordu. Nihayet Instagram kendi geliştirdiği uygulamayla kolayca çerçeveler ekleyip farklı kolajlar yapabilme imkanı verdi. Kolajınızı tamamladıktan sonraysa Instagram, Facebook ya da diğer sosyal medya hesaplarınızda hızlıca paylaşım yapabilirsiniz.
Ücretsiz / iOS & Android
2) Outlook
Outlook çoktandır bir güncellemeye ihtiyaç duyuyordu ve Microsoft en sonunda bunu gerçekleştirdi. Microsoft ayrıca bir takvim uygulaması olan Sunrise’ı da entegre etmeyi planlıyor. 2016 yılında uygulama e-postalarınızı düzenleyen tek uygulama olmaya aday.
Ücretsiz / iOS & Android
3) Periscope
Twitter’ın desteğiyle Mart ayında yayınlanan uygulama bir anda bir numaralı canlı yayın uygulamasına dönüştü. Akıllı telefonla yapılan canlı yayınlarla Periscope, alternatif bir medya alanı yarattı. Bu nedenle Apple gibi birçok şirkete göre de yılın en başarılı uygulaması seçildi.
Ücretsiz / iOS & Android
4) VHS Camcorder
Bu basit uygulamayla 80’lerdeki video kaydedicileriyle çekilen görüntüleri elde edebilirsiniz. Kenarında tarih yazan videolarla nostalji yaşamak mümkün. Çok devrimci değil ama oldukça eğlenceli.
10.49 TL / iOS
5) Cortana
Microsoft dijital asistanı için bu yıl büyük adımlar attı. iPhone ya da Android kullanıyorsanız da bu dijital asistana sahip olabilirsiniz. Cortana, dünyada neler olup bitiyor sizi haberdar edebilir ya da işlerinizi kolaylaştırmada yardımcı olabilir.
Ücretsiz / iOS & Android
6) Google Photos
Google’ın Fotoğraflar uygulaması her zaman vardı. Ama uygulamanın güncel halinin kullanımı oldukça basit. Özellikle farklı mobil cihazlar kullanıyorsanız tüm fotoğraflarınızı bir arada tutmanın iyi bir yolu.
Ücretsiz / iOS & Android
7) Darkroom
Filtreler, akıllı telefon fotoğrafçılığında önemli bir yer tutuyor. Filtrelerin olmadığı bir Instagram düşünmek çok zor. Her zaman kullanılan filtrelerden sıkıldıysanız Darkroom uygulamasıyla kendi filtrelerinizi oluşturabilirsiniz.
Ücretsiz / iOS & Android
8) Giphy CAM
Bu uygulamayla artık siz de kendi GIF’lerinizi yapabilir ve paylaşabilirsiniz. GIF’lerinize güneş gözlükleri ya da garip yüz efektleri de yükleyebilirsiniz.
Ücretsiz / iOS
9) Samsung Pay
Samsung Pay listemizdeki limitli uygulamalardan biri. Şimdilik yalnızca Galaxy Note 5, S6, S6 edge, ve S6 edge Plus’ta kullanılabiliyor. NFC ile çalışan uygulama, Samsung’un Şubat ayında LoopPay’den elde ettiği MST (Magnetic Secure Transmission) teknolojisini kullanıyor. Ancak cihazınızın bu teknolojiye sahip olması gerekiyor.
Ücretsiz / Android (Samsung telefonlar)
10) DSCO
VSCO fotoğraf düzenleme uygulamasının yaratıcıları tarafından geliştirilen DSCO ile video çekebilir, filtreler yükleyebilir ve sosyal ağlarınızda paylaşabilirsiniz.
Ücretsiz / iOS
Kaynak: (Gizmodo)