Samsung Galaxy S IV’ün detayları belli oldu

Mobil Dünya Kongresi’nde 14 Mart’ta tanıtılacağı ortaya çıkan yeni Samsung Galaxy akıllı telefonun bir test yazılımında onaylanan sonuçları, teknik özelliklerini ortaya çıkardı

Son haftalardaki haberler Galaxy S IV’ün neye benzeyeceği, ne gibi özelliklere sahip olacağı konusunda birçok farklı bilginin açığa çıkmasına sebep oldu. Bunları destekleyecek resmî bir bilginin olmayışı da beklentiyi kızıştırıyordu.

Veritabanı giriş/çıkış, işlemci performansı, 2D ve 3D grafik, microSD kart okuma/yazma gibi işlemler yaparak birleşik bir test sonucu veren Antutu’nun onayladığı Samsung Galaxy S IV testi, cihazın özelliklerinin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Testte 24.894 puan alan Samsung Galaxy S IV, tüm akıllı telefonlar arasındaki en yüksek puanı almayı başardı. Telefonun sekiz çekirdekli ve 1,8 GHz hızında Exynos işlemcisi, Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi bulunuyor. 4,99 inçlik dokunmatik ekranı ise 1920x1080p çözünürlüğe ulaşabiliyor.

Galaxy S IV’ün arka yüzündeki kamera 13 MP çözünürlüğünde ve led flaş kullanırken, ön yüzde de 2,1 MP çözünürlükte bir kamerası yer alıyor. Ayrıca 2 GB belleği, 16 ve 32 GB’lık hafıza seçenekleri mevcut. Galaxy S IV’ün Antutu veritabanındaki bağlantı özellikleri ise Wi-Fi ve Bluetooth 4.0’dan oluşuyor. Teste göre GSM’in yanı sıra, CDMA ve LTE ağlarında da kullanılabiliyor.

Bununla birlikte, Galaxy S IV’ün yeni bir tanıtım videosu da Samsung tarafından YouTube’e yüklendi. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

[youtube id=”dIEfNaNCkKM” width=”600″ height=”350″]

İlgili Yazılar