Akıllı saat ekranlarının %90’ı LG tarafından üretiliyor

Display Search firmasının yaptığı araştırmaya göre LG Display akıllı saat ekranı pazarının %90’dan fazlasına hakim konumda. Apple Watch’a da ekran üreten LG Display’in kasasına 2015 yılının ilk çeyreğinde 186 milyon dolar girmiş oldu. Sektörün diğer oyuncularına baktığımızda Samsung Display %3.1 ile ikinci sırayı elde ederken Japan Display %2.1 ile pazarın üçüncü ismi oldu.

lg-watch-urbane

Teslim edilen ekran miktarlarına baktığımızda ise LG Display 2015’in ilk çeyereğinde 8 milyon ekan teslimatı gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bu rakamı firmanın 2014 son çeyereği ile karşılaştırdığımızda farkın ne kadar büyüdüğünü görebiliyoruz. 2014’ün son çeyereğinde 1.1 milyon adet teslimat yapılmıştı. Ekran adetinin yaklaşık 8 kat yükselmesinin ardındaki en önemli etken kesinlikle Apple Watch oldu.

LG Display’in bu kadar büyümesinin ardında Apple Watch önemli bir etken olabilir ama LG’nin kullandığı ekranların başarısı da bir diğer etken. Firmanın ürettiği düşük enerji tüketimli OLED ekranı bu sektörde bir ilk. OLED ekran kullanan LG G Watch R ve LG Watch Urbane modelleri en çok satan Android Wear ürünlerinin başında geliyor.

İlgili Yazılar