John Carmack id Software'den ayrıldı

john carmack oculus

FPS’nin babası olarak anılan ünlü oyun geliştiricisi John Carmack, kurucusu olduğu id Software’den ayrıldığını açıkladı. Commander Keen, Wolfenstein, Doom  ve Quake gibi efsane oyunlar geliştiren stüdyo, son olarak Rage’i satışa sunmuştu.

John Carmack bir süredir Oculus Rift adındaki artırılmış gerçeklik cihazının geliştirilmesinde görev alıyordu. Başarılı bir Kickstarter projesi olan Rift, daha şirketleşmeden Carmack tarafından ünlü edilmişti. Ağustos ayında Oculus’a teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı olarak katılan Carmack, bunu id Software’deki işiyle birlikte yürütmek istiyordu ancak görünüşe göre işler istediği gibi gitmedi.

Carmack, 22 yıl önce John Romero ile birlikte kurduğu id Software’den ayrıldığını Twitter’dan duyurdu: “id Software’de teknik danışman olarak kalmak istiyordum fakat yürümedi…” Carmack ayrıca birden fazla alana odaklanmanın çok zorlayıcı olduğunu söyledi.

id Software, Carmack’ın kendileriyle birlikte id Tech 5 motorunu geliştirdiğini ve ayrılışının id Software’in üzerinde çalıştığı projeleri etkilemeyeceğini açıkladı. 

İlgili Yazılar