Crytek'in ilk ücretsiz mobil oyunu haftaya geliyor

Crytek, iOS ve Android platformları için hazırladığı ilk ücretsiz mobil oyunu The Collectables’ı önümüzdeki hafta indirilmeye sunacak.

Far Cry ve Crysis oyunlarının yaratıcısı Crytek’in merakla beklenen ücretsiz mobil oyunu The Collectables’ın lansmanı önümüzdeki hafta yapılacak. Oyun, Crytek yöneticileri tarafından taktiksel aksiyon ve kart oyunu melezi “tipik bir sert (hardcore) oyun” olarak tanımlanıyor. Oyun, iOS ve Android için ücretsiz olarak piyasaya sürülecek olsa da, isteğe bağlı oyun içi yükseltmeler para karşılığında yapılacak.

Crysis’de olduğu gibi yemyeşil ormanlar, bitki örtüsü ve dinamik aydınlatma efektlerine sahip The Collectables’ta oyuncular, kendi savaş taktiklerini uygulayarak hayatta kalma çalışacak. Oyundaki amacınız ise bir grup askeri yöneterek düşmanları etkisiz hale getirmek ve adaları kurtarmak. 1980’lerin aksiyon kahramanlarından esinlenilerek tasarlanan karakterlerin hepsi farklı yetenek ve silahlara sahip. Oyuncular her göreve dört asker götürebiliyor. Tüm ekip, dokunmatik ekran üzerinden yönetiliyor.