LG’den yeni Pocket Photo

LG, telefon ve tabletten çekilen fotoğrafları anında basılı hale getiren yeni Pocket Photo 2.0’yi (PD239) Las Vegas’ta düzenlenen CES 2014 Fuarı’nda tanıttı.

Android ve iOS uyumlu tüm akıllı telefon ve tabletlere, NFC ve Bluetooth ile kablosuz bir şekilde bağlanılabilen Pocket Photo 2.0, kullanıcıların 5,1 x 7,6 cm (2 x 3 inç) ebatlarında fotoğraf çıkışı almasına olanak sağlıyor.

Piyasadaki en ufak mobil yazıcı özelliği taşıyan LG Pocket Photo 2.0, bir önceki modele göre 4 mm daha ince ve daha fazla fotoğraf basabilme yeteneğine sahip. Ayrıca 313dpi kalitesinde fotoğraf çıkışı alabilen cihazın uygulaması, akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz olarak indirilebiliyor. Yeni Pocket Photo’ya ayrıca geliştirilmiş filtreleme efekti ve artırılmış akıllı çerçeve özelliği eklendi. Bu uygulama, QR Code’un fotoğraflara yerleştirilmesini sağlıyor.

Yeni Pocket Photo’nun en dikkat çeken özelliği, Zink teknolojisi sayesinde pahalı kartuş kullanımına son veriyor. Zink baskı teknolojisi her kağıda gerekli olan canlı rengi verebilmek için farklı bir ısı kullanıyor. Alışılmış baskı süreçleri ile karşılaştırıldığında, boyası çıkmayan ve uzun süreli kalıcılık sağlıyor.

“Basılı fotoğrafların dijital fotoğraflarda olmayan duygusal bir cazibesi var” diyen LG kıdemli başkan yardımcısı Byung-hoon Min sözlerine şöyle devam etti: “Yeni Pocket Photo, basılı fotoğrafların duygusallığıyla günümüzün dijital fotoğraf makinelerinde olmayan kolaylık kavramlarını buluşturuyor.”

Pembe, beyaz ve sarı renk seçenekleriyle şu an sadece Çin’de satışta olan Pocket Photo 2.0, bu yıl tüm dünyada 149 dolar fiyatla satışa sunulacak.