İki ekranlı akıllı telefon YotaPhone satışta

yotaphone

Akıllı telefon üreticilerinin verdikleri en önemli mücadele pil ömrüne karşı oluyor. Pil ömrünü en çok etkileyen parametrelerden biri de ekran. Bu sorunu ortadan kaldırmak için güç tasarrufu sağlayan ikinci bir e-mürekkep ekran sunan YotaPhone, Rusya ve bazı Avrupa ülkelerinde 499 Euro fiyatla satışa sunuldu.

4,3 inç ve 720p olan ön ekran klasik Android Jelly Bean deneyimi sunuyor. Akıllıca bir hareketle Yota, Samsung’un üzerine çok uğraş verdiği ve Nexus 4’ün bunu başardığı basit ve etkili ana menü tasarımıyla da dikkat çekiyor.

yotaphone

YotaPhone, çift ekrana sahip olabilmek adına hızdan ödün vermiyor. Snapdragon S4 işlemci ve 2 GB bellek iyi bir performans sağlıyor. Ayrıca 32 GB’dan 64 GB’a kadar yükseltilebilen depolama alanı da çok iyi. Pil ise daha çok renkli ana ekranı kullanmamıza rağmen, tüm gün gidiyor.

Androidlerdeki standart tuşlar YotaPhone’da yok. Bunun sebebi, YotaPhone’un hareket tabanlı kontrol mekanizmasına sahip olması. Yatay hareket seni ana ekrana döndürürken, yarım hareket geri düğmesi görevi, dikey hareketse ana ekrandaki bir görüntüyü arka plana atmaya yarıyor.

İşte şimdi YotaPhone’un fark yaratan tarafına geliyoruz. Arka yüzünde bulunan e-mürekkep ekran, çok fazla enerji harcamadan e-kitap ya da makale okumanı sağlıyor. Her ne kadar e-kitap okuyucunun yerini alamasa da, yolda dergi veya makale okumak çok rahat bir hâl alıyor.

YotaPhone

Aslında e-mürekkep ekranın genel kullanım amacı okuma değil. Ana ekranı yenilemek için çok az enerji harcayan sistem (ekran sabitken hiç enerji harcamıyor), iletilere bakmak için çok kullanışlı. Bu sayede haberler her beş dakikada bir ekranda görülebilir ya da Twitter ekranda akabilir.

Şu an için Almanya, Fransa, Avusturya, İspanya ve Rusya’da satışta olan YotaPhone, 2014’ün ilk çeyreğinde Çek Cumhuriyeti, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ta da satışa sunulacak.