Nokia Lumia 1020 ile profesyonel fotoğraflar çekmenin 4 püf noktası

Nokia Lumia 1020

Telefon-kamera melezinin ilk ve en iyi örneklerinden biri olan Nokia Lumia 1020’yi, 41 MP’lik kamerasına tav olup da satın almış olabilirsin. Peki o umduğun profesyonel fotoğrafları çekmeyi beceremedin mi? Hiç sorun değil, Lumia 1020’nin 4 kilit yeteneğini öğrendikten sonra, gerçek bir profesyonel -mobil- fotoğrafçı olacaksın.

1. Pro Cam

Lumia 1020, Nokia Pro Cam ile gözün algılayabileceğinden daha fazla detay içeren öyküleri tekrar tekrar keşfetmesini sağlamak için önce çekim yapıp daha sonra zum kullanılmasına olanak tanıyor. Nokia Pro Cam, ayarların fotoğrafı ya da videoyu nasıl etkileyeceğini görsel biçimde gösteren güzel bir arayüz ile genellikle profesyonel kameralara özgü olan özellikleri (örneğin, beyaz dengesi, deklanşör hızı, ISO ayarları) sadeleştiriyor.

Nokia Lumia 1020, mevcut dijital kameraların en çok yönlülerinden biri. Çift çekim özelliği, sonsuz düzenleme fırsatı sağlayan yüksek çözünürlüklü 38 MP görüntü çekerken, Windows Phone 8 ile sosyal ağlarda kolayca paylaşılabilen 5 megapiksellik bir fotoğraf da oluşturuyor.

Nokia Pro Cam ile birbirinden güzel fotoğraflar çekip, bu fotoğrafları Instagram’da paylaşabilir ve Nokia Lumia 1020 ile çekilmiş fotoğrafların farkını takipçilerine de gösterebilirsin.

2. Zum

Bir fotoğraf ister çekildikten sonra ister çekilmeden önce olsun, zum özelliği kullanıcıların her bir fotoğrafın anlattığı hikayeyi tekrar tekrar keşfetmesini sağlıyor.

41 MP algılayıcı, sırasıyla 16:9 ve 4:3 boy-en oranında 34 megapiksel ve 38 megapiksel görüntüler çekebiliyor. 38 megapiksel ve 34 megapiksel tam çözünürlüklü görüntülere ek olarak, Lumia 1020’nin kamerası yüksek örnekleme teknolojisiyle 5 megapiksel görüntüler de üretebiliyor; 5 megapiksel görüntünün her pikseli, algılayıcının yedi pikseline kadar veri kullanılarak oluşturuluyor.

Yüksek örnekleme teknolojisi, 5 megapiksel görüntülerin son derece net, doğal ve az parazitli olmasını sağlıyor. En iyi kısmı ise kameranın hem tam çözünürlüklü hem de yüksek örneklemeli görüntüyü aynı anda kaydetmesi.

3. Xenon flaş

Lumia 1020’nin 41 megapiksel, altı lensli ZEISS optik algılayıcısı, düşük ışık koşullarında bile net fotoğraflar çekmeye olanak tanıyan optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip. Karanlıkta hareketli bir sahneyi fotoğraflamak mı istiyorsun? Ufak hareketlerin veya hızlı geçişlerin sebep olduğu bulanıklık etkisini hakkında endişelenmene gerek yok. Yeni Xenon flaş ile hareketli nesneleri karanlıkta dondurabilir, çekim hızı ve güçlü flaş sayesinde çok daha kaliteli fotoğraflar çekebilirsin.

4. Nokia Smart Cam

Nokia Smart Cam uygulamasıyla, Lumia 1020 çekeceğin fotoğraflar için seçeneklerin gerçekten çok fazla. Örneğin, her fotoğraf için 10 ayrı kare çek; fotoğrafta en iyi kareyi yakalamak için yüzleri değiştir, isteğin nesneleri kaldır, hareketli görüntüyü artır, arka alanı bulanık yaparak nesneleri vurgula ve böylece mükemmel fotoğrafa ulaş…

İstersen yüzleri değiştirip olabilecek en iyi grup fotoğrafını oluşturabilir veya hareketli nesneleri kaldırıp istenmeyen görüntüleri sahneden çıkarabilirsin.

İlgili Yazılar