Motorola Atrix VS Asus Eee Pad Transformer

MOTOROLA ATRIX
Telefonlar bilgisyara dönüşecek kadar akıllandı mı? Motorola öyle düşünüyor. Bunu kanıtlamak için Motorola, Android tabanlı ve klavye/ekran beşikli cihazını ortaya çıkardı.

Netbook’ları çöpe atalım mı?

Atrix’i harici olarak satılan dizüstü beşiğine yerlestirerek, bos bos duran bir klavyeye hayat verebilirsiniz. Öbür türlü kendisi sadece boş bir ekran, klavye ve pilden ibaret. Fikir güzel ama dokunmatik ekran yok. Lapdock’a ödeyeceginiz parayla hoş bir dizüstü bilgisayar sahibi olabilirsiniz. Olayın perde arkasını bir hemen yan sayfada yazdık. Tek bir göz hareketiyle bakabilirsiniz. Kağıt üzerinde Atrix, simdiye kadar test ettiğimiz en güçlü telefon. Çift çekirdekli işlemciye ve 1GB RAM’e sahip. Yani akıcı ve hızlı çalısan bir arayüz ortaya çıkarmak için gerekli her sey burada mevcut. Ayrıca HDMI baglantısıyla, yüksek çözünürlüklü videolarınızı direkt TV’nizde izleme lüksüne de sahipsiniz.

Angry Birds, büyük ekranda oynanır…

Yok yok, stadyumda pankart açmadık. Ürün henüz Android Gingerbread kapsamına giremedi, dolayısıyla Android 2.3 sürümünün getirdigi yeniliklerden yoksun. Ancak Froyo (2.2) da, Motoblur arayüzünün altında gizlenmis durumda.

Muhtemelen gördügünüzde hemen tanıyamayacaksınız. Eger HTC’nin masaüstü aracı odaklı Sense arayüzünü seviyorsanız, Motoblur’u da sevebilirsiniz.

ASUS EEE PAD TRANSFORMER

Netbook’un ilk uygulayıcısı Asus; şimdi Android Honeycomb bazlı tablet ve klavye ikilisiyle baska bir deney yapıyor.

Bu iyi fikir, ne kadar iyi?

Klavye kaliteli ama kullanması biraz zor. Üst sırada ise kullanışlı kısayol tuşları var. Maalesef Ana ekran, Geri, Menü ve Arama tuşları Honeycomb öncesi dönemdeki gibi eski sekilde düzenlenmiş. Çoklu işlem düğmesinden yoksun olması sebebiyle de arkaplanda çalısan uygulamalara ulaşabilmek için ekranın kösesine dokunmanız gerekiyor. Honeycomb’ın açık dosya sistemi, Transformer’ın hafıza kartı yuvasıyla birlesmis. Bu da dosya kopyalamayı, taşımayı ve kaydetmeyi kolaylastırıyor. Uygulamaladan, Web’den ve diger cihazlardan dosya almak son derece basit.

Yani Transformer’ı gerçek bir bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Güzel bir özellik. Diğer pek çok Android ve Windows 7 tabletin aksine, dik ve yatay konumdaki ekran dönme efektleri iPad’deki gibi hızlı ve yumusak. Honeycomb gerçekten çok
başarılı bir tablet isletim sistemi. Aynı zamanda Xoom’daki problemler burada yok. Transformer’ın Apple için tehdit seviyesi “ciddi”.

Klavyesi olmadan Transformer’ı kullanmak keyifli. Ekran oldukça parlak ve renkler canlı. Bunun yanı sıra dokunuşlarınıza anında tepki veriyor. Pek çok uygulamayı rahat ve hızlı biçimde çalıştırabilecek güce sahip (yine de iPad’de pencereleri kaydırmak daha hoş görünüyor). Ayrıca arkaplandaki indirme gibi islemler de varlığını hissettirmiyor.

Honeycomb OS’nin dokunmatik desteği var, o zaman Trackpad’in anlamı ne?

Aslına bakarsanız klavye beşiğine takıldıgı zaman dizüstü bilgisayar deneyimini tamamlıyor. Ekran üzerinde fare imleci beliriyor ve tıklamak için tek tuşu mevcut. Çoklu dokunmatik konumların hepsine yanıt veremese de, Internet ve ofis uygulamalarını kullanmak için ideal.

İlgili Yazılar