Toshiba Excite serisi tabletlerini tanıttı

Toshiba Excite Toshiba düzenlediği ‘Toshiba Spot On’ etkinliğinde Excite tablet ailesini görücüye çıkardı. Üç farklı modele sahip olan bu tablet ailesi, 10,1 inç ekran boyutunda, Android 4.2.2 işletim sistemiyle çalışıyor ve her bir cihaz farklı kullanım alanlarını hedeflyor.

Toshiba Excite Pro, Excite Write ve Excite Pure tabletleri için altı tane de aksesuar satışa sunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Toshiba Keyboard Cover. Microsoft’un Surface tabletlerindeki klavyeye benzeyen bu kılıf, tablette yazma işlemini tıpkı dizüstü bilgisayardaymış gibi kolay kılıyor.

Excite Pro, 2560 x 1600 piksel ekran çözünürlüğüne sahip olan model, Harman Kadron ses teknolojisine sahip. 4 çekirdekli Nvidia Tegra 4 işlemci ile çalışan bu tablet profesyonel kullanıcıları hedefliyor. Excite Pro’nun fiyatı 500 dolar.

Excite Pure, ailenin en uygun fiyatlı üyesi. 300 dolar fiyat etiketine sahip. Daha çok temel web kullanımı için geliştirilmiş olan bu tablet, Excite Pro’dan daha güçsüz olsa da bir dönemin efsanesi çift çekirdekli Nvidia Tegra 3 işlemciyi kullanıyor. Toshiba her ne kadar giriş seviyesi olarak tanımlasa da, ucuz Android tabletlerin yanında canavar gibi kalıyor.

Excite Write ise ailenin en pahalı üyesi. 600 dolara satılan bu model 2560 x 1600 piksel çözünürlük sunuyor ve PixelPure görüntüleme teknolojisine sahip. Ancak bu modeli diğerlerinden farklılaştıran şey kalem ile kullanıma odaklanılmış olması. Kutu içeriğinde Digitizer kalem bulunan tablette Toshiba’nın not alma uygulaması TruNote önyüklü olarak geliyor.