2013’ün en iyi akıllı telefonları

LG G2

Telefon biçiminde bir dev olan G2, çok güçlü ve dayanıklı

KAZANAN!

G2 ana

Bir yıl önce biri bize gelip, LG’nin ürettiği bir telefonun böyle bir teste dahil olacağını söyleseydi, inanmaz ve güler geçerdik. Önce Nexus 4’le bizi etkileyen LG, yeni modeli G2’yle kendini daha da geliştirdi. Plastik gövdesi dışında her şeyi doğru yapan LG, bu gövdeyle bile S4’ten çok daha sağlam gözüküyor. 5,2 inç 1080p ekranı belki ppi olarak HTC’den çok az daha düşük olabilir ama kesinlikle G2’de film izlemeyi tercih ederiz. Snapdragon 800 işlemci sayesinde, şu ana kadar hiç bir takılma veya kasılmaya maruz kalmadığımızı da söylemek gerek. Pil ömrü açısında, sabahları “telefonu gece neden şarja takmadım ki?” diyerek küfürler savurmana gerek bırakmıyor. Rakiplerini neredeyse ikiye katlayarak iki güne kadar kullanıma olanak sağlıyor. Depolama biraz sınırlı. MicroSD yuvası bulunmuyor, sunulan seçenekler ise 16 ve 32 GB dahilî depolama içeriyor. Tasarımda HTC veya iPhone gibi şairane değil, ama bu durum çok önemliyse, senin bizden çok daha yüzeysel olduğunu söylemeliyiz. LG G2, en azından bizim için harika bir kameraya, kullanışlı İS hilelerine, göz alıcı bir ekrana, üst seviye bir performansa ve inanılmaz pil ömrüne sahip bir akıllı telefon. Ve şu an için tercih ettiğimiz telefon olmasının sebebi de bu.

LG G2 arka

KAMERA
Uzun menzilli LG, Nexus 4’te yaşanan kamera problemlerini iyi analiz etmiş. Sonuç olarak testte gördüğümüz en esnek kameralardan birini üretmiş. 13 MP çözünürlüğünde yüksek detaylı görseller üreten kameranın bir diğer özelliği de, uzak mesafelerde çok iyi performans vermesi. Her ne kadar S4 zumda limitlere yaklaşmış olsa da, kalite olarak G2 bir adım önde. Gece ve düşük ışık koşullu fotoğraflarda da harika sonuç veren G2, S4’te olduğu gibi fotoğraflara gürültü azaltıcı süreç uyguluyor. Ama sonuçlar S4’ünkilerden iyi. Bu alanda LG ve HTC sivrilirken, onları 5s takip ediyor. Kamera uygulamalarını biraz karıştırınca, Audio Zoom ve Tracking Zoom, Full HD video çekerken çok işe yarıyor. Ve cihazda kullanılan Qualcomm’un Snapdragon 800 işlemcisi, 4K video kaydını destekliyor ve Android KitKat ile yüksek çözünürlüklü video kayıt dönemi başlayabilir.

İŞLETİM SİSTEMİ
Kırışık harita simgeleri ve çizgi filmvârî tasarım dokunuşlarıyla genel tasarım karmaşıklaşmış. Bu konuda tercihimiz, yetişkinlere yönelik HTC’nin Sense 5’ine benzer sistemlerden yana… Akıllı telefonlara yeni geçiş yapanlar için, Guest Mode, birçok akıllı telefon üreticisinin “Bizim niye aklımıza gelmedi?” diyerek kafalarını duvardan duvara vuracağı bir özellik. Utandırıcı çalma listeleriniz veya banka uygulamalarınla dolu, farklı ana ekranları, belirleyeceğin özel kilit açma hareketleriyle kullanabilirsin. Çocukların ana ekranda istediğin uygulamalara ulaşamaması için de ideal. KnockOn da bir hayli kullanışlı. Ekrana iki kere dokunarak telefonu uyku modundan çıkarıyor. Göz takip sistemi, kulaklık takıldığında kişiselleştirilebilir menüleri ve ekran araçlarıyla güçlendirilmiş bir S4 diyebiliriz.

LG G2 toplu

EKRAN
G2, özellikle ten renklerinde sıcak bir palet kullanıyor, biraz kırmızı tonlarına dönse de, kontrastta HTC’den çok daha iyi. Ayrıca çok daha parlak ve büyük ekranın görüş açısı geniş ve bu alanda Z1’in bile önünde. Metinler ise çıtır çıtır gözüküyor.

PERFORMANS
LG, tüm zorlama ve cihazı yakma çalışmalarımızdan başarıyla kurtuldu. Bunu da S4’ün aksine, pil ömrünü canavarca tükAetmeden yaptı. Artık Snapdragon 800 işlemciyi test edebileceğimiz yepyeni Android oyunlara ihtiyacımız var.

Teknik
● Ekran 
5,2 inç, 1920×1080, 423 ppi ● İşlemci 2,26 GHz hızında Snapdragon 800 ● Bellek 2 GB ● Kamera 13 MP, 1080p (arka); 2MP, 1080p (ön)  Depolama 16/32 GB ● Pil 3000 mAh ● Ebatlar 138x71x8,9 mm, 143 gram ● Fiyat 1399 TL (16 GB)